Hamilton najbogatiji britanski sportista

Formula 1 14. maj. 202010:00 > 10:03
Podeli:
Charles Coates/Getty Images

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton ima bogatstvo od 224 miliona funti što ga čini najbogatijim sportistom Velike Britanije. Drugi najplaćeniji je golfer Rori Mekilroj, a treći fudbaler Geret Bejl.

Luis Hamilton je na listi najbogatijih koju je sačinio Sandej Tajms jedini sportista uz Rorija Mekilroja među 1000 najbogatijih Britnaca. Luisovo bogatstvo je veće za 37 miliona funti i sada on ima 224 miliona funti. Rori Mekilroj, najbolji golfer sveta, ima 170 miliona funti, dok je treći najbogatiji sportista Geret Bejl sa 114 miliona funti.

Na listi mladih „bogataša“ je među 50 najbogatijih 18 sportista. U tu kategoriju su uvršćeni sportisti do 30 godina i na toj listi dominiraju fudbaleri. Geret Bejl je na toj listi prvi, Entoni Džošua je drugi sa sedam miliona manje nego Velšanin, dok su na ostalim mestima fudbaleri.

Pol Pogba ima bogastvo od 50 miliona funti, Kevin De Brujne 34, koliko poseduje i David De Hea, a slede Rahim Sterling, Ngolo Kante, Hari Kejn, Danijel Staridž i Džordan Henderson.