Svi potpisali Konkord sporazum i ostaju u F1 do 2025.

Formula 1 19. avg. 202012:35 > 12:37
Podeli:
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

Svih deset timova Formule 1 obavezali su se da će učestvovati u ovom takmičenju do 2025. godine.

Svi su potpisali novi „dogovor Konkord”, koji utvrđuje finansijske uslove pod kojima se učesnici takmiče i upravljaju ovim sportom.

Nakon što su Ferari, Vilijams i Meklaren u utorak potpisali ugovor, F1 je saopštio da je i ostalih sedam timova to učinilo do zakazanog roka, 18. avgusta.

U saopštenju F1 piše:

Sporazum će obezbediti dugoročnu održivu budućnost Formule 1 i u kombinaciji sa novim pravilima, najavljenim u oktobru 2019. godine, a koji stupaju na snagu 2022. i koji će smanjiti finansijske razlike i pratiti razlike između timova na stazi, sa ciljem da se izjednače stvari na terenu, dobiju izjednačenije trke, koje naši navijači žele da vide.

Sa neizvesnijim trkama, privućićemo još više navijača u naš sport, što će koristiti svakom timu, ali i globalnom razvoju Formule 1”.

Izvršni direktor F1, Čejs Keri je još dodao i ovo:

Ova godina je bez presedana za svet i ponosni smo što se Formula 1 poslednjih meseci okupila, kako bi se vratili trkama na bezbedan način.

Rekli smo ranije, tokom godine, da će zbog fluidne prirode pandemije, sporazumu Konkord biti potrebno dodatno vreme za dogovor i drago nam je da smo do avgusta uspeli da postignemo dogovor svih deset timova o dugoročnim planovima našeg sporta.

Svi naši navijači žele da gledaju neizvesnije trke, točak do točka u svakoj krivini i svi timovi će imati priliku da se popnu na podijum. Novi Konkord sporazum, u skladu sa pravilima za 2022. godinu, udariće temelje kako bi sve postalo stvarno i kako bi se stvorilo okruženje koje je i finansijski pravednije i koje zatvara praznine između timova na trkačkoj stazi.