Botas: Treba mi čudo da osvojim titulu

Formula 1 12. okt. 202010:29 > 10:33
Podeli:
Wolfgang Rattay - Pool/Getty Images

Posle neuspeha na Velikoj nagradi Ajfela u Nirbergu vozač Mercedesa Valteri Botas kao da se pomirio sa činjenicom da nikako neće stići do šampionske titule.

Posle otkazivanja Mercedesovog agregata na početku Velike nagrade Ajfela, Valteri Botas je ostao 69 bodova iza Luisa Hamiltona u generalnom plasmanu. Finac ima još šest trka, tačnije 150 bodova na raspolaganju, ali je teško verovati da je zaostatak nadoknadiv.

Povezano

 „Razočaravajuće je naravno. Međutim to je jedna od stvari na koje ne možeš da utičeš. Očigledno sam imao šanse da pobedim i mislim da je strategija sa dva stajanja bila najbolja. I pre nego što mi se desilo blokiranje točkaznao sam da imam šanse, ali onda se desio problem sa motorom i nisam mogao da verujem„, poručio je Botas koji je tada bio prinuđen da odustane.

Znam da je zaostatak za Luisom prilično velik tako da mi treba čudo, ali kao i uvek nema smisla odustajati. Moram da držim lestvicu visoko i da pokušavam. Razočaravajuće je, to je najbolja reč„.

On poručuje da treba da razmišlja tako da svakog vikenda treba da postavi sebi cilj i da nikada ne treba da odustaje i da ne treba da računa poene i razliku između sebe i Luisa Hamiltona.

Naredna runda Formule 1 je u Portugaliji i to 25. oktobra.