Nove uloge i obnova rivalstva Rozberg – Hamilton

Formula 1 22. okt. 20208:36 > 8:38
Podeli:
Mark Thompson/Getty Images

Bivši šampion Formule 1 Niko Rozberg osnovaće svoj tim koji će se takmičiti u "Extreme E racing" šampionatu.

To takmičenje već je privuklo nekoliko vodećih imena u svetu Formule 1, uključujući i šestostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona.

Rozberg Ekstrim Rejsing je deveti tim koji se prijavio za trke na pet udaljenih lokacija širom sveta, a sve u cilju podizanja svesti o klimatskim promenama.

Biće to i svojevrsna obnova rivalstva između Rozberga i Hamiltona koji su zajedno vozili za Mercedes od 2013. do 2016. godine, tokom perioda kada je Mercedes dominirao u Formuli 1.

Prijatelji iz detinjstva pamte se i po jednom od najintenzivnijih međusobnih timskih rivaliteta u sportu, koji je uključivao i nekoliko sudara na stazi.

„Extreme E Racing takmičenje predstavlja neverovatnu priliku da podstakne akciju borbe protiv klimatskih promena – najveće pretnje našoj planeti danas„, rekao je Rozberg i dodao:

„Od trenutka kada sam se povukao iz Formule 1, posvetio sam svoju karijeru održivim tehnologijama, tako da je neverovatno to što mogu svoj posao da kombinujem sa strašću prema trkama“.

Električni bolidi voziće se na sedam različitih lokacija, a Rozberg i Hamilton će imati priliku da na najbolji način promovišu održivost u moto sportu i šire.