Hilkenberg doputovao u Portugal, za svaki slučaj

Formula 1 22. okt. 202013:56 > 14:06
Podeli:
Peter Fox/Getty Images

Niko Hilkenberg je ipak doputovao sa ekipom Rejsing Pointa na Veliku nagradu Portugala, koja je na programu narednog vikenda.

U ovoj sezoni, 33-godišnji Nemac je već upisao tri nastupa sa ekipom iz Silverstona, nakon što su se razboleli prvo Serhio Peres, a potom i Lens Strol.

Nemac je zauzeo mesto Peresa tokom dva vikenda u Silverstonu, nakon što je Meksikanac imao pozitivan test na Kovid-19, a na Nirburgringu pre dve sedmice vozio je umesto Strola, ispostavilo se iz istih razloga.

Povezano

Direktor ekipe Otmar Šafnauer je potvrdio da neće ništa rizikovati sa eventualnim širenjem koronavirusa u ekipi, pa je Hulkenberg doputovao i u Portugaliju.

Niko je ovde sa nama. Lensov poslednji test bio je negativan, ali je ovde morao da prođe još jedan test. Verovatnoća da bude pozitivan je mala, ali ne i nula, pa smo odlučili da ne rizikujemo. Međutim, siguran sam da će Lens ovog vikenda biti za volanom. Mislim da su i drugi timovi uradili isto i poveli rezervne pilote sa sobom. To je sada definitivno neophodna mera”, rekao je Šafnauer.

Vlasnik Rejsing Pointa, Lorens Strol, inače Lensov otac, takođe je bio pozitivan na Kovid-19.

Njegovi testovi u četvrtak i petak su pokazali negativne rezultate, a u nedelju, kada se Lens vratio kući i doneo pozitivan test, usledilo je još jedno Lorensovo testiranje i takođe pozitivan rezultat, iako njih dvojica nisu bili u kontaktu”, dodao je Šafnauer.