Na Zapadu ništa novo: Botas, Hamilton, Ferstapen na FP1

Formula 1 23. okt. 202013:45 > 13:47
Podeli:
Rudy Carezzevoli/Getty Images

Na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Portugalije najbrže vreme je imao Valteri Botas, drugi je bio Luis Hamilton, a treći Maks Ferstapen u Red Bulu.

Tokom prvog slobodnog treninga pred Veliku nagradu Portugala u Formuli 1 nije bilo nikakvih iznenađenja. Mercedes je opet bio dominantan, a nešto bolju vožnju je pokazao Valteri Botas koji je imao vreme 1:18.410. On i Luis Hamilton su bili jedini ispod 1:19, Britanac je imao zaostatak od 339 hiljaditinki, dok su manje od sekund zaostatka za Botasom imali još Ferstapen, Šarl Lekler i Aleks Albon.

Šesti je bio Karlos Sains, sedmi Serhio Peres, osmi odlični Kimi Raikonen, a u prvih deset su još bili i Danijel Rikardo i Pjer Gasli.

Sebastijan Fetel je bio tek 11, a Esteban Okon je imao dosta problema sa Renoovim bolidom i tek je imao 19. vreme. Niko Hilkenberg inače neće voziti VN Portugala jer se Lens Strol oporavio od koronavirusa.

Tokom treninga nije bilo bitnijih izletanja, u nekoliko navrata su vozači imali problema sa izlaskom sa staze i ti krugovi su im poništavani. Maks Ferstapen je imao okretanje u krivini četiri, Šarl Lekler je jednom upao u šljunak kao i Nikolas Latifi dok je i Kimi Raikonen takođe imao jedan okret na stazi.

Drugi trening je na programu od 16 časova i gledajte ga na Sport Klubu 1.