Hamilton: Nije gotovo, želim još uspeha

Formula 1 29. okt. 202011:43 > 11:48
Podeli:
Joe Portlock/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton tokom prethodnog vikenda ispisao je nove stranice istorije pošto je postao rekorder Formule 1 po broju pobeda trijumfom na Velikoj nagradi Portugala, 12. trci ovogodišnjeg šampionata.

Britanac je zabeležio 92 pobede u svojoj dosadašnjoj karijeri i tako srušio rekord Mihaela Šumahera, što je bio povod njegovg intervjua za Skaj Sport.

Povezano

„Prošle godine na trci u Mađarskoj Toto Volf mi je prvi put ponudio potpisivanje novog ugovora. Tada nije bila pandemija i iz sadašnje perspektive tada je trebalo da potpišem. Međutim, mislim da se stvari uvek dešavaju u pravo vreme i da postoji razlog zašto se nešto dešava. Verovatno tada nisam bio mentalno spreman da razmišljam o nastavku saradnje jer sam bio pod psihološkim pritiskom“, rekao je Hamilton na početku razgovora.

Najbolji vozač u istoriji Formule 1 se Mercedes timu pridružio 2013. godine i od tada je kreneo njegov munjeviti napredak.

„Definitivno mislim da još ništa nije gotovo. Želim da nastavim ovaj niz. Želim da kada prođe ovaj period karantina nastavimo sve po starom i da svako od nas bude na mestu koje je zaslužio“.

Hamilton u januaru puni 36 godina, ali još ne razmišlja o penziji.

„Želim da nastavim da se trkam, ali ne znam dokle će to biti moguće. Ovo je period kada već moram da počnem da razmišljam o budućnosti i pravim neke planove. Trenutno jedino što sigurno mogu reći je da ću i sledeće sezone biti u Mercedesu“, rekao je između ostalog Hamilton.