Grkinić za SK: Ilijina filosofija i naše mlade snage

Skener 25. jun 201714:35 > 14:37
FK Voždovac

Ekipe koje će igrati kvalifikacije za evropska takmičenja polako privode pripreme kraju, za ostale se tek približava najvažniji deo pripremnog perioda. Za Sport Klub je o sezoni za nama, prelaznom roku, pripremama i oslanjanju na sopstvene mlade igrače govorio direktor Voždovca Goran Grkinić.

Prethodna sezona za Voždovac nije počela loše, ali je nakon pristojnog starta usledila serija poraza koja je dovela i do promene u stručnom štabu. Ilija Stolica preuzeo je vođenje ekipe sa Krova i doneo im potrebnu pozitivnu promenu i dobre rezultate. Voždovac je igrao u doigravanju za šampiona, najavljivan je kao cilj i izlazak u Evropu, ali do toga spletom okolnosti nije došlo.

Ono što je karakteristično za Voždovac, posebno od dolaska Ilije Stolice jeste da Zmajevi igraju prepoznatljiv i lep fudbal koji ljudi žele da gledaju. Voždovac je takođe ekipa u kojoj nema stranaca, sa jasnom idejom da se mladi igrači iz sopstvene škole postepeno uključuju u prvi tim, što smo videli već u prvom kolu prethodnog šampionata kroz debi Filipa Stuparevića.

Prelazni rok još praktično nije počeo, ali na Krovu već znaju da će klub napustiti nekoliko igrača. Takođe, vrlo dobro znaju šta im je od pojačanja potrebno za narednu sezonu u Superligi koja počinje 22. avgusta.

Pred Zmajevima je deo priprema u Sloveniji koji je veoma specifično isplaniran. Obično ekipe za rivale u pripremnom periodu imaju timove koji su ili slabiji ili slične „snage“ kao i oni. Voždovac to radi malo drugačije. Jako, od prvog do poslednjeg pripremnog meča.

Omladinska škola Voždovca pronalazi na pravi način svoje mesto. Omladinci su prethodne godine bili četvrti, kadeti su se plasirali u Katedstku ligu Srbije. Uslovi za rad su odlični, a to daje i rezultate.