Stojković za SK: Dugo ću biti najbolji srpski golman

FSS.com

Za Vladimira Stojkovića 2017. godina bila je više nego uspešna.

Mnogi smatraju da je upravo zahvaljujući njegovim sjajnim intervencijama Partizan uspeo da se plasira u Ligu Evrope i u njoj prezimi, a ništa manje uspeha nije imao sa reprezentacijom Srbije, sa kojom je izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Fudbalski savez Srbije je znao da prepozna njegov uspeh i uruči mu „Zlatnu loptu“, nagradu namenjenu najboljem srpskom fudbaleru u protekloj godini. Prvi put u istoriji vladajućeg tela srpskog fudbala to prestižno priznanje je pripalo jednom golmanu.

Za sve postoji prvi put i zaista sam zahvalan Fudbalskom savezu Srbije koji mi je omogućio da ovu nagradu dobijem. Kada radiš uvek očekuješ da se desi nešto veliko i bitno. Važno je da vredno radiš, da si posvećen, a kada će priznanje doći i nije toliko bitno“, rekao je Stojković za Sport Klub.

Stojković je jedan od retkih reprezentativaca Srbije koji iza sebe već ima iskustvo igranja na Mundijalu. Čuvar mreže je postao heroj nacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kada je uspeo da odbrani penal Nemačkoj. Orlovi su tu utakmicu pobedili, ali nisu uspeli da izbore plasman u drugu rundu turnira.

„Voleo bih da se ne ponovi ono što se desilo u Južnoj Africi, već da reprezentacija Srbije izbori plasman u drugi krug. Tada to nismo uspeli, već smo završili učešće na turniru u prvom krugu i mislim da se samo to pamti. Meni je bitno ono što cela ekipa uradi. Super je ako svojim odbranama pomognem timu, ali zaista mi ništa ne znači da se ja svojim potezima istaknem, a da konačan ishod za Srbiju ne bude pozitivan. Nisam teniser, pa da mi individualni rad bude bitniji od kolektivnog“, naglasio je Stojković.

Getty Images/Stu Forster

Otkako je reprezentacija izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji u Srbiji vlada euforija.

Ima još vremena, ali vidim da se euforija polako oseća. Ljudi dolaze u FSS da sa željom da kupe karte, neki rezervišu avionske karte za Rusiju… Mislim da ćemo na sledećem okupljanju se mnogo više baviti Svetskim prvenstvom i razgovarati o svemu onome što će da ga prati“, ističe Stojković.

Orlovi će se takmičiti u grupi E, u kojoj će joj protivnici biti selekcije Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Reč je o ozbiljnim reprezentacijama, mada na takvom takmičenju nema lakih protivnika. Tačno je da smo mogli da dobijemo lakšu grupu, ali i težu. Kostarika i Švajcarska neće biti nimalo laki protivnici, videćete da će utakmice sa njima moći da dobiju samo pravi heroji. Dok su Brazilci priča za sebe, oni su favoriti za osvajanje svakog Svetskog prvenstva, a nama će biti uživanje da igramo sa njima. Ipak mislim da prolazak u sledeće kolu treba da rešimo u prve dve utakmice“, kaže iskusni golman.

fss.rs

Nedavno su pojedini predstavnici medija Stojkovića pitali da li će se posle Mundijala u Rusiji povući iz nacionalnog tima. On je dao zanimljiv odgovor rekavši da to dolazi u obzir samo ako Srbija osvoji titulu svetskog šampiona.

Uvek neko ima potrebu da pita nešto što ne treba i zato sam odgovorio tako kako sam odgovorio. Nije trebalo ni da im odgovoram na to, ako im je do mog povlačenja… Mogu samo da kažem da ću za reprezentaciju uvek biti tu, dokle god sam najbolji, a to će biti još dugo. Tako da nema ništa od mog povlačenja iz nacionalnog tima ni posle Svetskog prvenstva u Rusiji“, jasan je Stojković.

Stojković ističe da ima više novogodišnjih želja.

„Ne bih mogao da izdvojim samo jednu. Moje želje su vezane najpre za zdravlje, a potom za Mundijal i Partizan“, zaključio je Vladimir Stojković u intervjuu za Sport Klub.