Vanredni kviz 23: Ko je ovaj MMA borac?

Podeli:
Ronald Martinez/Getty Images

Kako bismo se zajedno razonodili, pred vama je “vanredni kviz“ za vanredno stanje – cilj je da se zajedno igramo, da se malo zabavimo i da skrenemo misli sa drugih stvari.

Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Nekoliko puta nedeljno u 11.00 pred vama će biti nova zagonetna ličnost i 10 koraka na osnovu kojih treba da je pogodite. Nemojte “guglati“, verujemo u vas, a dodatni 11. korak biće fotografija na Facebook stranici Sport kluba. Fotografija uz tekst vam odmah kazuje o kojem je sportu reč. Pogodićete i ranije, ali rešenje prethodnog kviza biće u tekstu o sledećem.

Rešenje prethodnog kviza jeste “Giljermo Kanjas”. Sve kvizove pogledajte OVDE.

10. Odrastao je u velikom siromaštvu, a treninge je finansirao radeći kao izbacivač u noćnim klubovima.

9. Nosilac je crnog pojasa u brazilskom džijudžicuu.

8. Odrastao je i živi u Kaliforniji, a stipendiju za koledž dobio je na osnovu rvačkih kvaliteta. Za tri godine NCAA rvanja imao je skor 86-17.

7. Treću pobedu od dolaska u UFC ostvario je protiv Sarajlije Denisa Stojnića.

6. Upečatljiva je njegova “Brown Pride” tetovaža na grudima, kojom ističe svoje meksičko poreklo.

5. U karijeri se borio protiv ukupno četiri borca koji su u nekom trenutku bili prvaci UFC.

4. U poslednjem meču karijere povredio se posle nešto manje od jednog minuta u kavezu.

3. Po završetku karijere u oktobru 2019. godine postao je jedna od velikih zvezda kompanije koja posluje u industriji sportske zabave – profesionalnom rvanju WWE.

2. Mnogi govore da je imao potencijal da postane najveći teškaš UFC svih vremena, ali zbog brojnih povreda nije ni izbliza ostvario pun potencijal, iako se domogao pojasa.

1. U profesionalnom MMA kavezu ostvario je skor od 14 pobeda i 3 neuspeha, a za najveći trijumf smatra se onaj protiv Broka Lesnara, nakon kojeg je i postao prvak elitne promocije.

Dodelite sebi broj bodova jednak koraku na kojem ste pogodili! Ako još niste, ne gledajte odmah komentare, malo razmislite i sačekajte fotografiju na Facebook stranici Sport kluba.