Brankica za SK: Na neke stvari ne može da se utiče

FOTO: CEV

Ako ne možeš da utičeš na njih, onda im se prilagodi. Uz ovakav stav srpska odbojkašica Brankica Mihajlović prebrodila je višemesečno odsustvo sa terena. Sa takvim razmišljanjem sada se priprema za ‘pusto’ leto i napornu narednu sezonu.

Sa njom je uvek neka šega. Retko ćete je čuti da se na nešto žali ili jadikuje. Kako sama kaže, ogromno iskustvo koje je stekla kroz karijeru naučilo ju je da prihvati stvari takvim kakve su. Zato sve što se dogodilo prethodnih meseci gleda sa pozitivne strane.

U razgovoru za Sport Klub govorila je o oporavku posle još jedne operacije, odlaganju Olimpijskih igara, ali i odnosu sa selektorom Zoranom Terzićem, sa kojim je sarađivala i u Fenerbahčeu.

Povezano

Prvo pitanje upućeno Brankici glasilo je: Kako si? Ne zbog pandemije koronavirusa, već zbog toga što se od februara oporavlja od preloma domalog prsta desne ruke.

“Povreda se desila još početkom februara. Nisam se sasvim oporavila. Prosto, povreda je takva da zahteva malo više vremena. Ali je bolje, naravno da je bolje nego što je bilo, neke stvari mogu da radim normalno. Nastavljam sad oporavak sa reprezentacijom”, otkrila je Mihajlovićeva.

S obzirom na to da joj je svakako sledovao višemesečni oporavak, prekid takmičenja usled širenja koronavirusa nije previše uticao na 29-godišnjakinju.

“Pa hajde da kažemo tako. Gledala sam sve sa te pozitivne strane. U tom trenutku nisam bila spremna da se vratim na teren, kada se prekid desio zbog pandemije”.

U momentu kada je sve stalo, Mihajlovićeva je još bila u Istanbulu. Potom se sa srpskom delegacijom vratila i odmah otišla u rodno Brčko.

“Najviše sam radila na oporavku, to mi je bila glavna zanimacija. Imale smo obezbeđen prostor samo za nas. Svi smo pokušavali da ostanemo u treningu koliko je to bilo moguće”.

CEV

Pre dve nedelje ponovo se ujedinili sa saigračicama iz reprezentacije. Selektor Zoran Terzić odlučio je da održi mini pripreme, iako ovog leta neće biti takmičenja.

“Meni to znači, drago mi je što ćemo ovaj period da iskoristimo, da se i mi pripremimo za klupsku sezonu. Verovatno ćemo već početkom jula da budemo u svojim klubovima. Iako su Olimpijske igre naredne godine, naravno da da je dobro za nas da budemo zajedno ovog leta”.

Srpske odbojkašice prethodne tri godine na najvažnijim takmičenjima su osvajale zlatne medalje – jednu na svetskom i dve na prvenstvima Evrope. Zato su se željno iščekivale Olimpijske igre u Tokiju.

Na pitanje hoće li njihovo odlaganje imati uticaja na ‘plave dame’, Brankica odgovara:

“Ne gledam je li plus ili je minus. Ja sam to prihvatila tako i uopšte ne razmišljam više o tome, iskreno da kažem. Na neke stvari ne može da se utiče. Možeš da se nerviraš, ali ne možeš da ih promeniš. Ja sam od onih koji prihvataju stvari takvim kakve jesu. Samo se nadam se da ćemo imati vremena da se što bolje pripremimo za narednu godinu”.

FOTO: CEV

Olimpijski turnir neće biti jedino važno takmičenje sledećeg leta. Izabranice Zorana Terzića imaće priliku da evropski tron brane u Srbiji.

“Meni će iz tog razloga možda Olimpijske igre teže pasti jer imamo jako bitno takmičenje posle njih. To je Evropsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji. Ne znam kako ćemo fizički da budemo spremne za ta dva velika takmičenja, koja će se održati u kratkom vremenskom periodu. Ali tako je kako je. Moraćemo da se potrudimo da budemo što spremnije. Ova godina je jako čudna, nema takmičenja, ali opet nije ni tako loše, malo da odmorimo”.

Do narednih reprezentativnih obaveza, Mihajlovićevu očekuje još jedna sezona u turskom Fenerbahčeu. Društvo će joj od jeseni praviti i Bjanka Buša, a na klupi ostaje Zoran Terzić.

“Nadam se da ćemo narednu sezonu privesti kraju kako treba”, brzo je dodala Brankica.

A da li se razlikuje rad sa Terzićem u klubu i reprezentaciji…

“Selektor i ja se znamo dugo godina. Nekad ne treba ni da pričamo da bismo se razumeli. Naš odnos je uglavnom svuda isti, pun razumevanja”, zaključuje uz osmeh.