Partizan, Vrnjačka Banja i katanac ljubavi…

Skener 29. avg 202018:20 > 18:28
SK

Da se ne lažemo, na svakim pripremama najlepši je kraj priprema. Otuda je, razumljivo, vladalo posebno dobro raspoloženje u taboru crno-belih na odlasku iz Vrnjačke Banje.

Kako ističu svi u ekipi iz Humske, sve je minulih dana u popularnoj srpskoj banji bilo odlično, od uslova za boravak i rad, preko ispunjenog programa i intenziteta treniranja.

Naravno, ono što sve u ekipi i stručnom štabu raduje, nije bilo ozbiljnijih zdravstvenih problema, osim lakših stomačnih Kodija Milera Mekintajera i sitnijih povreda nekolicine igrača. Što je najvažnije, kompletna ekspedicija crno-belih je disciplinovano poštovala sve mere zaštite od korone i na tom planu pokazala odgovornost.

Kao što je, uostalom, šef stručnog štaba, Vlado Šćepanović, izjavio za Sport Klub, sve je proteklo po zacrtanom planu i programu, bez ikakvog odstupanja.

U najkraćem, može se reći da su pripreme u Vrnjačkoj Banji u potpunosti ispunile sve ciljeve crno-belih, čak i nadmašile očekivanja, možda i zbog, silom prilika, skraćene verzije, ali bilo je to deset nadasve sadržajnih dana.

„Zaista, deset dana je prava mera, napunili smo baterije, radili smo punom parom i potpuno smo spremni za narednu fazu. U Vrnjačkoj Banji smo imali sjajne uslove za rad i oporavak od napornih treninga,“ ističe Stefan Janković, crno-beli krilni centar.

„Svakako, bilo je korisno što smo se sklonili iz Beograda i osvežili se na čistom vazduhu i maksimalno trenirali, ali sada već jedva čekam povratak.

Kako Janković ističe, sve vreme priprema vladala je sjajna atmosfera.

Sve su ovo dobri momci, proveli smo lepo vreme zajedno i verujem, napravili dobar posao na pripremama.

Crno-bela “četvorka” žali što se odustalo od učešća na turniru u Sarajevu, ali i realno sagledava stvari:

Gostovanje u Sarajevu je bila prilika da vidim prijatelje i rođake, ali svestan sam da zbog mojih obaveza u ekipi, a posebno zbog situacije sa koronom, to bi bilo teško izvodljivo. Inače, mislim da je neodlazak u Sarajevo pametan potez. Bilo bi rizično. Ovako ćemo na miru da treniramo u Beogradu, da igramo prijateljske utakmice i brusimo formu. Čekamo da vidimo kako će da izgleda sistem takmičenja, u kojima učestvujemo, još je sve neizvesno, ali nadamo se najboljem,“ dodao je Janković.

Slično je poručio i krilni bek, Ognjen Jaramaz, koji takođe ne krije zadovoljstvo boravkom u Vrnjačkoj Banji.

Zaista sam zadovoljan pripremama. Baš smo dobro radili, naravno, mnogo će nam značiti ovi treninzi. Radujem se što će od sada košarka da bude sve više zastupljena na treninzima, a prvi test nam je meč sa Slogom u Kraljevu i to je prilika da vidimo kako trenutno izgleda naša igra,“ poručio je Jaramaz.

Dakle crno-beli su napustili bazu, koja je minulih deset dana disala i živela za njih. Uz veliki prtljag poneli su lepe uspomene i poklone od hotela “Fontana”, čije ljubazno osoblje im je bilo konstantno na usluzi.

Autobus je odvezao u Kraljevo momke iz Humske, čvrsto uverene da će od sada češće da navraćaju u ovu lepu, zdravu i romantičnu varoš. A domaćini su ih ispratili s ponosom i zahvalnošću što su baš ovo mesto i hotel izabrali za pripreme.

Dakle, ljubav Partizana i Vrnjačke Banje ostala je ‘zakatančena’ za čuveni most u tamošnjem parku, a fontana je simbolično prosula koju kap više…

Za sreću i zdravlje crno-belih momaka, a iznad svega, kraljice igara… da sve što skorije zasija punim sjajem…

Meč sa Slogom zatvorenog tipa

Iako je minula dva dana u Kraljevu igran odbojkaški turnir uz prisustvo gledalaca, košarkaška utakmica Sloga – Partizan se održava u potpuno drugačijim okolnostima.

U želji da rizik od zaraze koronom bude sveden na minimum, Kraljevčani i Beograđani su se složili da ovaj susret bude zatvorenog tipa. Pored toga što na utakmici nema publike, ulaz u dvoranu nije dozvoljen ni novinarima.

Pravac Beograd

Crno-beli su odustali od prvobitne varijante da se posle utakmice u Kraljevu vrate u Vrnjačku Banju i da momci sutra odrade još jedan, prepodnevni trening, pa da se krene za Beograd.

Stručni štab je doneo praktičnu odluku da se ekspedicija spakuje pre odlaska u Kraljevo i posle susreta sa Slogom samo produži u Beograd.

I taj podatak govori koliko je stručni štab zadovoljan zalaganjem prvotimaca, jer precrtani nedeljni trening im, svakako, dođe kao mala i zaslužena nagrada.