Od peškira do magneta, odgovori vama i duhoviti Zverev

Australian Open 30. jan. 202018:45 > 2:43
Podeli:
sport klub

Jara, statistika koja će se promeniti, odgovori na vaša pitanja, duhoviti Zverev i zvanična radnja, u novim crticama iz Melburna.

– Zbog svoje karakteristične boje Jaru, reku na kojoj leži i Melburn park, nazivali su rekom koja teče naopako. Za prvobitne stanovnike ona je bila “mesto magle i senki”, voda je bila čista i puna živih bića. Potom je došlo do velikog zagađenja, Jara je dobila i naziv “blatnjava reka”, a sedamdesetih godina pokrenuta je akcija za njeno čišćenje. Sada se u zalivu čak ponekad nađu i delfini, a reka je zakonski zaštićena na brojne načine.

– Ako za jednu statistiku mogu da tvrdim da će vremenom izgledati mnogo bolje, to je ona da Danil Medvedev ima skor 0-6 u petim setovima. “S jedne strane je to normalno jer iskustvo ključno. Ne volim da igram pet setova – umorim se, iako sam i dalje tu, želim pobedu. Biće bolje sledeći put“.

– Nažalost, nisam stigao da napravim posebnu vest u kojoj biste mi postavljali pitanja, a ja na njih onda odgovarao. Neka ste mi ipak postavljali, evo odgovora na dva među njima:

Sa koje tačke terena se najbolje gleda meč?

Bez dileme kada si iza leđa jednog od igrača, na srednjoj visini. Idealan pregled situacije na terenu, a ipak vidiš dobro i one sitne reakcije koje možda promaknu kada se gleda preko TV-a.

Clive Brunskill/Getty Images

Tvoja rutina na Gren slem turnirima?

Gren slem turniri su Dan mrmota, liče prilično jedan na drugi i sa logističkog aspekta je odlično jer ne menjaš stadione, svaki dan ideš na isto mesto. Opet, svaki dan na tom mestu je drugačiji, ali dan izgleda tako što rano dođem u kompleks, najčešće odmah pripremim neki materijal, posle gledam mečeve i skupljam materijal za blogove, trudim se i da ulovim neki intervju u prolazu ili zvaničnim kanalima, da i pišem i gledam, tj. da napravim ravnotežu. Dakle, rutina je da nema rutine.

– A kad smo kod moje rutine, evo šta mi se desilo u sredu uveče. Tim i Nadal završili su tako da mi je ostalo ukupno 28 minuta da snimim “stend“ za naše vesti i da dođem do stanice za poslednji voz. Kolega Kec glumio je kamermana i spasao me, a ja sam momentalno potrčao i stigao dva minuta pre polaska. Sačekao sam da mi se puls smiri, onda izvadio telefon i momentalno krenuo da kucam tekst o meču Nadala i Tima – ne bi se to ni desilo, ali nisam želeo da mi inspiracija pobegne, još sam bio pod onim pozitivnim, utiskom koji donosi nalet energije. Vi procenite.

– Kada pobeđuje, i Aleksander Zverev u stanju je da prikaže i svoju malo opušteniju stranu. U ovih desetak dana blista u intervjuima na terenu neposredno posle meča. Pred meč Nadal – Tim pitali su ga šta očekuje. “Uzeću čašu hladne koka-kole u svojoj hotelskoj sobi sa klimom, gledaću ih i nadaću se da će igrati šest sati. Nadam se da će se što više umoriti“. Pošteno. A najavom da će, ukoliko osvojit trofej, sav novac donirati za pomoć žrtvama požara Saša je obezbedio  i domaću publiku na svojoj strani u završnici turnira.

Mackenzie Sweetnam/Getty Images

– Bliži se kraj turnira, pa sam svratio i do zvanične prodavnice – uvek je slično, od majica do igračaka za decu, mada Vuk kaže da je ove godine kvalitet lošiji. A Vuku za takve stvari valja verovati. Jedan evro iznosi 1,6 australijskih dolara, da imate predstavu o cenama – veliki igrački peškir 60 dolara, peškir za plažu deset više, kačketi i papuče po 30 dolara, ima jedan šešir od čak 95, otvarač konzervi 20, traka za glavu 10, privesci 18, majice 40 do 70, torba 70, šolja 13, karte 10, znojnice 15…

Sve dosadašnje crtice iz Melburna pročitajte na OVOM LINKU.