Sudbonosni susret na Šatrijeu, vrebaju Miša i Siner

Roland Garros 26. sep 202022:18 > 22:26
Clive Brunskill/Getty Images

Rolan Garos jedini je od četiri Gren slem turnira koji počinje u nedelju, a već prvog dana nekoliko mečeva zavrediće pažnju svih onih koji tenis vole.

Endi Mari – Stan Vavrinka (oko 17.30)

Kada su pre nekoliko dana zajedno trenirali na stadionu Filip Šatrije, mnogi su se setili njihovog sudbonosnog okršaja na istom stadionu 2017. godine. Trajalo je više od četiri i po sata, bio je to okršaj koji je ostavio ožiljak na obojici – Vavrinka je dvaput operisao koleno, Mari se zbog kuka povukao i posle se vratio tenisu.

Povezano

Tada je Stan slavio i revanširao se za poraz u istoj fazi prethodne godine, a sada je ukupno 12-8 za Britanca u međusobnom skoru.

Sigurno nećemo gledati tako kvalitetan okršaj, ni blizu, ali biće nešto poetsko u tom meču, nešto što govori o čvrstini i nepomišljanju na predaju. U krajnjem slučaju, dvojica trostrukih Gren slem prvaka igraju jedan sa drugim na startu, nema bolje preporuke.

Prognoza: Obojica su ranjeni, ali blaga prednost Vavrinki – pobeda u četiri seta.

David Gofan – Janik Siner (11.00)

Prošle godine se mladi Italijan pojavio svojim razornim forhendima, mnogi su brzo počeli da mu predviđaju blistavu budućnost, a Siner deluje i fizički i psihički zrelo za svojih 19 godina i znalo se da će nekome biti “mina” u Parizu.

Biće Gofanu, kojeg je savladao ove godine u Roterdamu sa 7:6, 7:5. Belgijanac je nekadašnji četvrtfinalista, a u Rimu je odmah ispao uzevši samo četiri gema Čiliću.

Povremeno treniraju zajedno i dobro se poznaju, Gofan će verovatno nastojati da igra malo strpljivije i da vidi hoće li Janik početi da greši, ali i Belgijanac je i te kako sposoban da priđe liniji i da diktira ritam.

Prognoza: Očekujte i kvalitetan i dug meč – četiri, možda i pet setova. Naginjem Gofanu, ali ne bi bilo pravo iznenađenje ni da Siner pobedi.

Džoana Konta – Koko Gof (oko 14.30)

Iako šljaka nije prva asocijacija ni na jednu ni na drugu, Amerikanka je juniorska šampionka Rolan Garosa, dok je Britanka prošle godine u Parizu igrala svoje treće Gren slem polufinale.

Konta igra ravno i više će napadati, a nije baš u bogzna kakvoj formi, i na US openu i u Rimu ispala je u drugom kolu. Njena saradnja sa Tomasom Hogstedom nije uspela, a Gof nije protivnica koja služi za povratak samopouzdanja.

Naprotiv, Amerikanka je u stanju da drži loptu u igri jako dugo, lepo pokriva teren i vrlo lako može da unervozi Kontu.

Prognoza: Pobeda Gof.

Miomir Kecmanović – Dijego Švarcman (oko 17.30)

Srpski teniser u Kicbilu je osvojio prvu ATP titulu. Nije to uvek bila blistava igra, ali Kecmanović je pun samopouzdanja. Žreb mu nije naklonjen, ali barem bez pritiska može da uđe u duel.

https://twitter.com/EstoEsSinVar/status/1309942822015991814

Do pobede nad Nadalom u Rimu Švarcman nije delovao kao igrač koji je na ivici Top 10. Brz je, malo greši i spori uslovi sigurno će mu odgovarati, ali ne treba od njega praviti bauk.

Ako Kecmanović bude koncentrisan i strpljiv, ima igru da se suprotstavi Švarcmanu u duelu u kojem bismo mogli da vidimo mnogo razmena sa 10+ udaraca, ali i periode sa mnogo grešaka.

Prognoza: Švarcman je bliži pobedi, ali Kecmanović neće pasti bez borbe i sigurno će uzeti barem set. Verujem da može i više.

Koje mečeve prvog dana Rolan Garosa vi iščekujete?