NA Minor: NRG i FURIA obezbedili učešće na Majoru

CS-GO 22. jul. 201923:29 > 23:30
Podeli:
Starladder

Dva glavna favorita američkog Minora su obezbedili prve dve pozicije i direktan plasman na predstojeći StarLadder Berlin Major, dok je INTZ eSports zauzeo treće mesto koje mu donosi prolaz na regionalni baraž.

Jedina dva učesnika NA Minora koja se nalaze u top 10 na HLTV svetskoj rang listi nisu podbacila u borbi za Major. NRG je doduše pokazao mnogo više zbog čega su zasluženo zauzeli prvo mesto na turniru. Oni nisu ispustili ni jednu mapu tokom celog turnira, pobedivši u grupnoj fazi Team One i Sharks, da bi potom u plejofu savladali FURIA-u i INTZ eSports.

FURIA je u gubitničkom baražu pobedila Sharks a potom i INTZ u odlučujućem meču za drugo mesto ubedljivim pobedama na mapama Train (16-5) i Mirage (16-6), dok su na mapi Nuke doživeli tesan 14-16 poraz.

Nakon okončanja EU i NA Minora poznata su još četiri učesnika prve faze StarLadder Berlin Majora, a to su mousesports, CR4ZY, NRG Esports i FURIA, koji su se pridružili ekipama koje sa prošlog Majora, a to su Vitality, G2 Esports, HellRaisers i AVANGAR.

Ove nedelje su na programu CIS i azijski Minor, koje ćemo takođe prenositi u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu.