Zvanično: Astralis od jula igra sa šest igrača

CS-GO 22. mar. 202014:59 > 15:00
Podeli:
DreamHack Flickr

Astralis je malopre zvanično potvrdio da će igrač FunPlus Phoenixa Patrick "es3tag" Hansen od 1. jula igrati za njih kao šesti član ekipe.

U zvaničnom saopštenju se navodi da se Astralis odlučio za ovaj inovativan potez kako bi omogućio preostalim igračima da odmore od napornog tempa tokom cele sezone. Iako su većinu prošle godine proveli kao najbolji CS:GO tim sveta Astralis je doživeo nekoliko neuspeha u 2020. godini uključujući neuspeh u grupnoj fazi BLAST Premier Springa, težak poraz od Na’Vi u polufinalu IEM Katowice 2020 kao i poraz na startu ESL Pro Lige.

Pritisak koji naporni tempo stvara ostavlja trag na igračima i psihički i fizički. Umor prouzrukuje stres koji dovodi do pada u formi, a čak ni rad sa psiholozima i trenerima nije dovoljan da igrači izguraju celu sezonu danas u istom ritmu.

Sve manje slobodnih dana i sve više putovanja dovode do toga da igrači bukvalno ponekad moraju da trče sa aerodroma da igraju turnire, a sve zbog toga jer je u toku borba oko prevlasti među organizatorima turnira koji ulažu sve veći novac u nagradne fondove i time „teraju“ timove da ne mogu da preskaču turnire ako žele da ostanu u trci sa rivalima za visoko mesto na HLTV rang listi koje često utiče i na to da li će biti direktno pozvani na neko takmičenje.

Dolazak es3taga od jula potvrđuje glasine da Heroic ne želi da ga proda i da mu je Astralis prišao van njihovog odobrenja, zbog čega Heroic koji je nedavno prodao ekipu kineskom FunPlus Phoenixu pokreće tužbu protiv svojih sunarodnika.