Otkazan Dota 2 Minor u Splitu, kao i EPICENTER Major

Dota 2 16. mar. 202012:00 > 12:01
Podeli:
Dota PIT

Nakon što je ESL otkazao predstojeći Los Angeles One Major, Valve je odlučio da usled nastanka pandemije korona virusa otkaže i naredni, četvrti po redu, ciklus Minor i Major turnira.

Cela 2019/2020 Dota 2 sezona je sada pod znakom pitanja jer su se odigrala samo dva Major i tri Minor turnira. Uz dva otkazana Majora i ogromnom šansom da se ni poslednji peti Major ne održi, nameće se pitanje kako će Valve uopšte podeliti pozivnice za TI 2020, naravno ukoliko ga uopšte i bude.

Poznato je da svake sezone nekoliko ekipa uzme pauzu na startu i propusti prvi (eventualno i drugi Major) što kasnije nadoknade uspesima na narednim Majorima i obezbede svoje mesto na TI. Takvi timovi bi na neki način bili oštećeni odlukom da se pozivnice podele po aktuelnom stanju na DPC rang listi, ali teško da bi neki drugi fer način postojao, sem ukoliko Valve potpuno ne promeni sistem kvalifikovanja, posebno zatvorenog dela kvalifikacija.

Ovo znači da će Hrvatska i Rusija ostati bez svojih velikih Dota 2 turnira ove godine, što je nažalost po lokalne Dota fanove i potpuno očekivanno usled nagle eskalacije korona virusa koja je zadesila čitav svet u prethodnom periodu.