NiP preuzeo Chicken Fighters Dota 2 tim

Dota 2 22. apr. 202023:12 > 23:16
Podeli:
ninjas in pyjamas

Nakon što se kapiten ekipe Peter "ppd" Dager penzionisao, Ninjas in Pyjamas su oldučili da raspuste svoju Dota 2 ekipu i dovedu potpuno novu petorku koja je se odlično pokazala na ESL One Los Angeles onlajn turniru pod imenom Chicken Fighters.

Ekipa koja je osnovana u novembru prošle godine od strane poznatog ruskog igrača Akbara „SoNNeikO“ Butaeva je polako postajala sve bolja i bolja ove godine, da bi u kvalifikacijama za ESL One Los Angeles Major stigli do finala otvorenih kvalifikacija gde ih je nažalost sačekao aktuelni dvostruki TI šampion OG preko kog nisu mogli da prođu.

Zbog toga što je OG pauzirao na startu sezone i tek pred treći Major su odlučili da se vrate Chicken Fighters su ostali bez prilike da se izbore za Major, ali splet okolnosti odnosno epidemija korona virusa je otkazala Major i pretvorila ESL One Los Angeles u onlajn takmičenje, čime se ponovo stvorila šansa za borbene kokoške da pokažu šta znaju – što su i uradli.

Pobedama protiv ekipa Team Unique, Ninjas in Pyjamas, Team Liquid i Team Spirit, uspeli su da obezbede četvrtu poziciju u grupi B i plasman u plejof. U njemu su pobedili Nigmu (ex-Liquid), potom još jednom Team Spirt, da bi ih konačno zaustavio Vikin.gg – uz njih najprijatnije iznenađenje turnira.

Chicken Fighters su za četvrto mesto na turniru zaradili 25.000 dolara, ali ono što je mnogo bitnije je da nisu morali dugo da čekaju za šansu da se pridruže nekoj od velikih organizacija, već su ih Ninjas in Pyjamas ugrabili čim se ukazala prilika.

Bivši Chicken Fighters, odnosno sada Ninjas in Pyjamas čine:

1. Charlie „CharlieDota“ Arat
2. Ondrej „Supream^“ Štarha
3. Jonaš „SabeRLight-“ Volek
4. Adrian „Era“ Kryeziu
5. Akbar „SoNNeikO“ Butaev