Izvučene grupe za plejin fazu MSI 2019

LOL 23. apr. 201916:51 > 16:57
Podeli:
Riot

Riot je danas izvukao raspored grupa za prvu fazu predstojećeg internacionalnog turnira Mid-Season Invitational 2019.

Za razliku od većine takmičenja u kojima smo navikli da po dva tima prolaze iz grupe, plejin faza MSI-a je specifična po tome da samo jedan tim ide u plejof. Zbog toga je ovo takmičenje na neki način „nemilosrdno“ jer nemate pravo na grešku.

Naravno, nakon plasmana u plejof predstoji teži deo posla. Pobednike obe grupe očekuju prvak Amerike Team Liquid i šampion LMS-a Flash Wolves, u borbi za tri slota koja će popuniti glavnu fazu takmičenja.

Šampioni LCS i LMS lige ulaze u baraž kao apsolutni favoriti, zbog čega je najizvesniji rasplet događaja to da će samo jedan od ovih osam timova proći u glavnu fazu takmičenja, što ceo plejin čini još zanimljivijim.

Ali da bi uopšte došli do baraža timovi će morati da poraze polovinu od preostalih Wildcard timova. Evo i kako su oni raspoređeni:

Na prvi pogled se da primetiti da su dve ekipe od kojih se najviše očekuje stavljene zajedno u grupu A. U pitanju su šampion Turske Fenerbahce i prvak Vijetnama Phong Vu Buffalo kog smo gledali na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu i koji će imati podršku domaće publike.

U grupi B brazilski INTZ Esports ne bi trebao da ima previše problema da obezbedi plasman u baraž, bar ne na papiru. Prvi mečevi plejina su na programu od 1. maja.