Rekkles igrao Garena, Fnatic pobedio

LOL 11. avg. 201921:52 > 21:53
Podeli:
Riot Flickr

Fnatic je savladao Vitality u meču izuetne važnosti kada je reč o borbi za drugu poziciju na tabeli i to igrajući heroja zbog kog je lider na tabeli G2 Esports izgubio samo nedelju dana ranije od istog rivala.

Iako će neko pomisliti da je Fnatic odgovorio na izazov G2 Esportsa i zato odabrao Garena, to nije slučaj i u pitanju je legitimna strateška odluka. Naime već neko vreme u ranked partijama može se videti takozvana tenk taktika na bot lejnu u kojoj Garen ima ulogu neprobojnog vozila dok je Yuumi oružije koje pravi štetu, umesto standardne uloge supporta.

Ne znamo da li je Fnatic unapred spremio ovu taktiku, ili je ona bila odgovor na takozvanu engage kompoziciju protivnika koji su igrali Olafa i Volibera. Takođe može biti da je i razlog što je Fnatic rešio da koristi ovu taktiku to što je Vitality banovao Ezreala, heroja koji se najčešće igra sa Yuumi, ali jedno je sigurno da se Martin „Rekkles“ Larsson i Fnatic nisu šalili tri kola pred kraj kada im je svaka pobeda izuzetno značajna kako bi probali da izbore direktan plasman u polufinale.

Što se tiče same partije, Vitality je uspeo da povede ali ne dovoljno, zbog čega je Fnatic strpljivo sačekao svoju priliku kada su Garen i Yuumi skupili dovoljno itema, a da skinu pritisak sa bot lejna je pomogao Gabriel „Bwipo“ Rau koji je sjajno odigrao sa Jayceom.

Konačan rezultat je iznosio 22-13 za Fnatic koji je došao do pobede nakon 33. minuta igre i dva kola pred kraj dele drugo mesto sa ekipom Splyce sa kojom i igraju u narednom kolu, a ovaj veliki derbi će najverovatnije odlučiti ko će proći direktno u pobednički baraž gde će imati priliku da pobedom preskoči zvanično polufinale i osigura mesto u velikom finalu pre ostalih.