Doublelift otvorio dušu pred navijačima nakon ispadanja

LOL 21. okt. 201917:41 > 17:56
Podeli:
Riot Flickr

Najpopularniji američki LoL igrač Yiliang "Doublelift" Peng se obratio navijačima video snimkom na svom Tviter profilu iskreno govoreći o svemu što misli nakon ispadanja Team Liquida sa LoL Svetskog prvenstva 2019.

Nakon što su Clutch Gaming i Cloud9 ispali višestruki prvak Amerike je bio poslednja nada za NA navijače. Ipak, Doubleliftova kletva se nastavila i četvrti put u nizu nije uspeo da izađe iz grupne faze takozvanih Worldsa, završivši na trećem mestu uz ukupan 3-3 skor.

Team Liquid je uspeo da savlada odlični DAMWON u prvom delu grupne faze, ali uspeh nisu uspeli da ponove u revanšu, dok su dva puta gubili od aktuelni prvaka Invictus Gaminga.

Imao je Liquid svoje šanse za pobede u mečevima koje su gubili, ali su ih greške skupo koštale. Posebno se primetila slaba igra mid lejnera Nicolaja „Jensen“ Jensena, u čiju je odbranu stao Doublelift.

Odmah na početku govora on spominje kako su Jensen i Jeong „Impact“ Eonyeong najčešće na meti kritika u poslednja dva dana, ali da je ceo tim grešio samo što su neke greške vidljivije od drugih. On je napomenuo da razlog zašto ovo spominje nije neko lažno moralisanje, već da oseća da je njegova dužnost da stane u odbranu svojih saigrača, pošto zna kakav je to osećaj i da mu je krivo što se niko nije zauzeo za njega kada su ga navijači TSM-a krivili za poraze dok je igrao za tu ekipu.

Doublelift je rekao da smatra da je Liquid izuzetno jak tim koji po njegovom mišljenju može da pobedi svaku ekipu, zbog čega porazi još više bole. Ima istine u tome što govori, ali je primetno i da Liquid na određenim pozicijama (prvenstvo mid i džungla) ima problema sa efikasnim igranjem većeg broja heroja, što je nedopustivo na najvišem nivou igre.

Slaba konkurencija u LCS ligi im je omogućila da i pored tih sitnih mana nastave sa nizanjem titula, ali su iskusni timovi iz LPL-a i LCK-a znali da udare na njihove slabe tačke.

Neuspeh LCS lige koja ove godine nema predstavnika u plejofu Svetskog prvenstva je navela mnoge LoL stručnjake da otvoreno govore o tome šta treba promeniti u NA LoL ekosistemu kako bi došlo do promena, a ostaje da vidimo da li će neke od konstruktivnih ideja uroditi plodom na duže staze.