Baka Prase ulazi u EBL

LOL 13. jan 202014:46 > 14:53
Podeli:
Fortuna eSports

Najpopularniji srpski YouTuber i nekadašnji LoL igrač i komentator od ove sezone ponovo postaje deo najveće League of Legends lige na Balkanu - Esports Balkan Lige.

Bogdan Ilić, poznatiji široj javnosti kao Baka Prase i jedan od najpoznatijih timova sa ovih prostora ASUS ROG ELITE su za Sport Klub Esports potvrdili blisku saradnju tokom šeste sezone Esports Balkan Lige (EBL).

U prolećnoj sezoni EBL-a, Baka Prase će u potpunosti preuzeti vođstvo ekipe kao i njeno brendiranje. LoL ekipa će nositi ime već svima poznatog brenda ŠAIM SE, a da li se Bogdanova ekipa šali ili ne šali saznaćemo već po rezultatu prvog meča zakazanog za ponedeljak. 27. januara.

Iako mu ovo nije prvi dodir sa esportom, Bogdan je do sada nastupao ili kao igrač ili kao komentator. Uz pauzu od preko dve godine i skoro nikakvog dodira sa industrijom, popričali smo sa Bakom oko toga šta ga je motivisalo da se vrati u EBL, ali ovaj put kao vođa ekipe, kao i šta možemo da očekujemo u narednim mesecima od njegove ekipe ŠAIM SE.

SK Esports: Prošao si maltene ceo put, od LoL igrača, preko komentatora do najpopularnijeg Jutubera na Balkanu, odakle sada motivacija da vodiš jednu LoL ekipu?
Baka Prase: Nikada se nisam ostvario kao LoL igrač jer tada nije bilo mogućnosti da u Srbiji uspeš u tome, roditelji me takođe nisu podržavali u tome, prosto nije bilo načina da se tako nešto desi. Tako da sam se sada odlučio da uradim nešto u esportu, to mi je oduvek bio san.

SK Esports: Osim takmičarskog uspeha, šta možemo da očekujemo od ekipe ŠAIM SE? Je l’ se sprema neki sadržaj ili poseban merch?
Baka Prase: Od ekipe ŠAIM SE možete da očekujete samo najbolje rezultate jer ću im u suprotnom polomiti prste. Neće biti neki poseban sadržaj osim što ću ih prozivati ako izgube, a poseban merch ide. Biće uskoro League of Legends ŠAIM SE majice i naravno dresovi kada ih budemo napravili – bakaprase.com/shop

SK Esports: Uz milion i po pretplatnika na Jutubu i 800.000 pratilaca na Instagramu, sigurno ćete imati najbrojnije navijače. Šta želiš da im poručiš pre nego što krene sezona?
Baka Prase: Pa nisam siguran da je to merilo broja navijača, dosta ljudi mene ne gotivi. Ma de me ne gotive, svi me vole, barem podsvesno ako ništa drugo. Pratite najjaču ekipu na Balkanu ako hoćete da budete na strani pobednika, u suprotnom navijajte za Crvenu Zvezdu.

SK Esports: Zvanično si prijavljen i kao izmena ekipe, da li to znači da ćemo videti i tvog Yasua u nekom od zvaničnih mečeva?
Baka Prase: Naravno, odigraću gejm zato što sam ja odličan igrač, klasa pre svega. Spremaću se naravno uz moje igrače, igraću SoloQ gde sam sam Diamond 2 38 poena na EU Westu, verovatno bolje plasiran od mog supporta tako da ću definitivno imati mesto među velikanima koji će igrati za ŠAIM SE. Takođe, ako budem igrao očekujem od Fortune da stavi zabranu za banovanje Yasua u tom gejmu.

Podsećamo vas da EBL premijerno kreće već u ponedeljak, 27. januara kao i da će se mečevi prenositi uživo svakog ponedeljka i četvrtka od 19 časova na Fortuna Esports YouTube kanalu kao i na Sport Klub Esports TV kanalu. Najažurnije informacije i obaveštenja o ligi, ekipama i igračima možete dobiti na Instagram profilu: instagram.com/fortunaesports/

Bogdan “Baka Prase” Ilić

Karijeru je započeo kao predstavnik srpske League of Legends reprezentacije, da bi 2016. postao komentator i voditelj esports programa. Bio je deo pilot projekata poput Fortuna Championship Series i Esports Balkan Lige, a krajem 2017 napušta poziciju komentatora i u potpunosti se posvećuje svom YouTube kanalu “Baka Prase”.

Esports Balkan Liga

EBL je zvanično League of Legends takmičenje za područje Balkana u organizaciji Fortuna Esports.

Osam najboljih ekipa se tokom dva meseca ligaškog dela i plej-ofa bore za svoj udeo u nagradnom fondu od 20.000 evra i mesto u Evropi. Svi mečevi lige se emituju uživo na Fortuna Esports YouTube kanalu kao i na Sport Klub Esports TV kanalu.

EBL je deo Riotovog sistema evropskih regionalnih liga, od kojih svaka šalje svoje najbolje ekipe u European Masters – najveće evropsko LoL takmičenje ove vrste sa nagradnim fondom od 150.000 evra.

ASUS ROG ELITE

Jedna od najistrajnijih LoL ekipa na ovim prostorima. Sa pedigreom koji traje već 3 godine, doćekali su i ispratili mnoge poznate igrače, od kojih neki trenutno igraju i u LEC ligi poput Dino “LIMIT” Tota. ASUS je tokom treće sezone EBL-a odneo titulu i stigao do samog vrha Evrope, završivši svoj put na EU Mastersu kao treći najbolji tim u Evropi.