CZV Kektz: Verujem u pobedu i odlazak na EU Masters

LOL 28. mar. 202020:02 > 20:09
Podeli:
Fortuna eSports

Top lejner aktuelnog LoL šampiona Balkana Crvene zvezde, Bor "Kektz" Jeršan, je odgovorio na naša pitanja u vezi finala šeste sezone u kom će se u nedelju crveno-beli suočiti sa ekipom Energypot Wizards.

Sport Klub: Pozdrav Kektz, reci nam za početak da li u redovima crveno-belih još uvek traje euforija zbog velike pobede protiv ŠAIM SE u polufinalu i koliko vam ona daje motivaciju pred samo finale?

Kektz: Pozdrav, rekao bih da je hajp oko pobede u polufinalu prošao, barem kod mene, pošto sam i očekivao da ćemo pobediti, ali nas je ona zasigurno motivisala da se spremamo za finale, pošto ako u njemu ne bi trijumfovali pobeda protiv ŠAIM SE bi bila beskorisna.

Sport Klub: Zvezda je imala veoma tešku sezonu tokom grupne faze takmičenja, na kraju je tajbrejk odlučivao o plasmanu u plejof. Šta je po vama razlog zašto niste tokom grupnog dela sezone uspevali da pokažete nivo igre koji ste pružili protiv ŠAIM SE?

Kektz: Glavni problem je bila atmosfera u timu. Ona nije bila najsjajnija u početku, što je čudno kada se uzme u obzir to da se mi igrači dobro slažemo, čak i van igre. Ali uspeli smo to da popravimo i odmah se videla razlika u igri.

Sport Klub: Ti si jedan od učesnika finala sa najbogatijim igračkim iskustvom. Od igranja u EU CS kvalifikacijama sa Fnatic akademijom, preko takmičenja u brojnim nacionalnim ligama. Da li si za to vreme pratio razvoj EBL lige i kako je došlo do saradnje između tebe i Crvene zvezde?

Kektz: Nisam toliko pratio EBL u startu (ako ne računamo nekoliko igrača iz Slovenije) pošto je regija bila slabija u startu, ali se vremenom sve više razvila što je za pohvalu. Kada me je Crvena zvezda kontaktirala pogledao sam sastav i prihvatio njihovu ponudu pošto sam bio ubeđen da možemo da pobedimo i kvalifikujemo se na EU Masters, a potom i da tamo odigramo solidno.

Crvena Zvezda eSports

Sport Klub: Ti si igrao sa mnogim poznatim igračima kao što su Memento, HeaQ, Jenax, Airwaks, Eika, Skeanz pa čak si jednom imao priliku i da igraš sa mid lejnerom prvaka Evrope G2 Capsom. Ko te je od njih najviše impresionirao i zašto?

Kektz: Teško je nekog izdvojiti pogotovo zato što je to dosta davno bilo. Recimo da je svako od njih uticao pozitivno na mene na neki način pošto smo se super slagali i oni su svi zaista odlični igrači. Zauvek ću imati sjajne uspomene iz tog perioda.

Spot Klub: Iako imaš ogromno iskustvo iza sebe, još uvek nisi imao prilike da zaigraš na EU Mastersu. Koliko je za tebe lično važno da se pojaviš na najvećem evropskom LoL takmičenju nakon LEC lige, i da li ti plasman na EU Masters pravi dodatni pritisak pred finale?

Kektz: Za mene lično je izuzetno važno da zaigram na EU Mastersu, pošto verujem da sam dovoljno dobar top lejner da se nosim sa konkurencijom na turniru. U prošlosti sam bio veoma blizu kvalifikovanja u EU CS ligu, a potom i na EU Masters tako da znam kakav je osećaj biti u ovoj situaciji u kojoj sam sada, zbog čega ne osećam dodatni pritisak i samo želim da pobedim.

Sport Klub: Kakvi su tvoji utisci nakon odigrane cele sezone u EBL ligi? Da li je konkurencija lakša ili teža nego što si očekivao?

Kektz: Konkurencija je jača nego što sam očekivao, ali moram dodati i da smo mi igrali mnogo gore i slabije nego što sam očekivao.

Sport Klub: U finalu ćeš na topu igrati protiv Andrije „klowny“ Jovanovića, koji je dugo prisutan na balkanskoj esport sceni. Protiv ŠAIM SE ste uspešno napali top lejn, da li smatraš da si i ovoga puta favorit u lejnu?

Kektz: Ne mogu previše da komentarišem mog lejn protivnika u finalu pošto sam do sada odigrao samo dve partije protiv njega. Smatram da sam favorit, ali videćemo, danas ne smete nikoga potceniti, a i u samoj igri je mnogo veći fokus na timskoj igri nego na tome šta ćete uraditi u lejnu.

Sport Klub: Šta očekuješ od samog finala i da li smatraš da ste i ovoga puta vi autsajderi, ili nakon pobede protiv glavnih favorita u polufinalu sada vi ulazite u finale kao favoriti?

Kektz: Smatram da ćemo pobediti pošto smo uspeli da pobedimo i ŠAIM SE u BO5 meču koji je bolja ekipa od Wizardsa. Ali takođe smatram i da nema jasnog favorita u finalu.

Sport Klub: Kao neko ko je dugo u gejmingu i esportu, kakvi su tvoji planovi za budućnost? Da li sebe nakon igračke karijere vidiš možda u ulozi trenera ili menadžera nekog tima, ili imaš drugačije planove?

Kektz: Iskreno za sada nisam još uvek razmišljao previše o tome i želim da uživam u igračkoj karijeri dok traje, pošto mi je to najzanimljiviji posao u LoL esportu. Verovatno ću želeti da se oprobam u ulozi trenera pošto imam solidno znanje o igri i dobro se slažem sa igračima.

Sport Klub: Koja je tvoja poruka crveno-beloj armiji koja je poznata po pružanju ogromne podrške timu, i koja će se zasigurno okupiti u velikom broju da putem monitora i malih ekrana isprati još jednu u nizu borbu Zvezde u finalu?

Kektz: Hvala svim navijačima na ukazanoj podršci do sad, čak i kada smo loše igrali. Divno je imati navijače koji vam podržavaju čak i u takvim trenucima. Krivo mi je što će se finale igrati onlajn i što neću videti tu publiku o kojoj svi pričaju, ali ćemo se svakako potruditi da odbranimo titulu i donesemo novo slavlje crveno-belima.

Fortuna eSports

Finale šeste sezone Esports Balkan Lige se igra u nedelju 29. marta od 16 časova uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu.