Energypot Wizards su novi šampioni Esports Balkan Lige

LOL 29. mar. 202021:06 > 21:07
Podeli:
Fortuna eSports

Novajlija u Esports Balkan Ligi je uspeo da napravi ogroman uspeh i u izuetno uzbudljivom finalu savlada branioca titule Crvenu zvezdu u odlučujućoj petoj parti. Oni će kao novi LoL šampioni Balkana i prvaci šeste sezone EBL lige predstavljati regiju na predstojećem EU Mastersu.

Finale je otvoreno pobedom zvezde u prvoj partiji koja je umela skupo da naplati napad Wizardsa na Barona uzevši četiri kila. U 33. minutu u borbi oko zmaja prave ace i to je bilo dovoljno da započnu seriju 1-0 prednošću.

Drugu partiju je obeležio hrvatski mid lejner Luka „Lukezy“ Trumbić za čijeg Ziggsa ekipa Zvezde nije imala rešenje i uz skor 9-1-5 je brzinski srušio protivničku bazu i doneo svom timu izjednačenje.

Carry igrači Wizardsa su doneli prednost svom timu, a u trećoj partiji je briljirao ADC Teodor „Vzz“ Cholakov na Apheliosu. Ovoga puta Lukezy je igrao Corkija na midu i oni su zajedno pravili veliku količinu štete koja je bila dovoljna da se pola sata igre sruši otpor protivnika.

Ipak, Zvezda je uspela da nas odvede u peti gejm. Iako su Energypot Wizardsi vodili veći deo četvrte partije, crveno-beli su uspeli da se vrate u igru ponajviše zahvaljući sjajnoj igri top lejnera Bor „Kektz“ Jeršana koji je odlično prekrivao mapu sa Shenom.

Oba tima su vrlo oprezno ušla u petu partiju koja je sa sobom nosila plasman na EU Masters i dodatnih 5.000 evra koliko iznosi razlika u novčanoj nagradi za prvo i drugo mesto. U prvih 20 minuta igre videli smo samo po dva killa na obe strane, a verovatno i ključni momenat meča smo videli u 28. minutu kada Zvezda uzima kill na protivničkom supportu, koriste to da dođu do zmaja, ali dok se oni vraćaju u bazu Energypot Wizards donose neverovatno hrabru odluku i odlaze na Barona.

Zvezda ne uspeva da isprati ovaj potez i Energypot Wizards preuzimaju kontrolu nad partijom, ruše inhibtor na midu i otvaraju put ka inhibitoru na bot lejnu, a u 33. minutu dolazi do poslednje velike borbe u meču i to upravo na bot lejnu gde top lejner Andrija „klowny“ Jovanović skače na protivničkog ADC-a, pravi kill, i to daje Wizardsima zeleno svetlo da skoče u napad, ubiju još dva protivnička heroja i po treći put sruše protivnički nexus za pobedu u velikom finalu i titulu šampiona Esports Balkan Lige.