Top Esports osvojio Mid-Season Kup

Podeli:
Riot Flickr

Kineski timovi su se pokazili još jednom superiorniji na internacionalnim takmičenjima, nakon što smo u finalu Mid-Season Kupa, ovogodišnje zamene za MSI, gledali Top Esports i FunPlus Phoenix, a na kraju je vicešampion Kine bio bolji od prvaka sveta rezultatom 3-1.

Samo jedan korejski tim je prošao grupnu fazu takmičenja, a to je Gen G koji je nakon tajbrejkera zauzeo prvo mesto u grupi B. Njih je u polufinalu deklasirao Top Esports 3-0, dok je u drugom polufinalu FunPlus Phoenix uspeo da se osveti JD Gamingu za poraz u plejofu LPL lige i sa 3-1 obezbedi mesto u finalu.

FunPlus Phoenix i Top Esports su izašli kao pobednici grupe A u kojoj su ostavili korejske predstavnike T1 i DAMWON Gaming, a u borbi unutar grupe slavio je FPX.

Ipak, samo finale je prošlo u znaku Top Esportsa. U prvoj partiji smo gledali odabir heroja na slepo, takozvani blind pick, a on je najviše godio jungleru Topa Hungu „Karsa“ Haohsuanu koji je sa Lee Sinom diktirao tempo partije uz ukupan 5-0-6 skor.

FunPlus Phoenix je uspeo da izjednači zahvaljući carry partiji svog top lejnera. Kim „Khan“ Dongha je bio nedodirljiv na 10-2-8 Kayle za koju Top Esports nije imao rešenje.

Treća partija je bila repriza prve, još jednom je Karsa leteo po mapi igrajući Lee Sina (5-1-7 skor) omogućivši topu i botu da steknu ogromnu prednost koju FPX nije mogao da stigne.

Četvrta odlučujuća partija je bila i najbrža u celom meču. Za samo 27 minuta Top je slavio, a ovoga puta u centru pažnje je bio brilijantni mid lejner Zhuo „knight“ Ding sa 7-0-13 Zoe.

Ne treba zaboraviti ni sjajnog Yu „JackeyLove“ Wenboa, čiji je dolazak tokom prolećne sezone preporodio Top Esports i za kratko vreme od njih napravio jedan od najopasnijih timova ne samo u Kini već očigledno i u celom svetu.

Ovaj mini turnir LPL/LCK ekipa nam je bar na kratko pokazao šta možemo očekivati od Svetskog prvenstva 2020, pogotovo kad se akterima koje smo gledali pridruže G2 Esports, Cloud9, Fnatic i ostali vodeći timovi sa Zapada.