Howling eSports diskvalifikovan iz Esports Balkan Lige

LOL 24. jul. 202011:04 > 11:18
Podeli:
Riot

Šesta sezona Esports Balkan Lige će se završiti sa sedam učesnika, nakon što je Howling eSports raspustio svoj LoL tim u sred sezone.

Problem koji smo često spominjali u tekstovima, pa čak i na početku ove sezone, je još jednom isplivao na površinu. Nestabilnost timova i organizacija dovodi do toga da stalno viđamo nove ekipe u Esports Balkan Ligi, od kojih retko kad neka zapravo ima jasan cilj i plan na duži vremenski period. Većina njih već nakon jedne sezone prodaju svoj slot u takmičenju ne želeći da se hvataju u koštac sa tim da zapravo ulože u infrastrukturu, a nekima ne pođe za rukom ni da završe celu jednu sezonu kao što je to slučaj sa Howlingom.

Oni koji prate Esports Balkan Ligu znaju da je Howling eSports već ranije predao jedan meč pošto nisu mogli da okupe tim. Oni su probili pravilo lige po kom jedan tim može u toku sezone prijaviti maksimalno deset igrača, a kada ni sa desetoricom nisu mogli da skupe petorku koja bi igrala, rešeno je da se raspusti cela ekipa i udalji iz daljeg toka takmičenja.

I dok za Howling eSports ovo verovatno ne znači previše (inače bi po nekoj logici drugačije i pristupili organizovanju ekipe), ovo je solidan udarac za samu ligu koja će do kraja regularnog toka sezone imati četvrtinu manje mečeva, što potencijalno utiče na ukupan broj pregleda i šteti daljem razvoju lige.

Slagali bi kada bi rekli da se nadamo da se ovakvi slučajevi neće ponavljati u budućnosti, ali dokle god na celom Balkanu nema osam stabilnih LoL esport organizacija – najverovatnije da hoće.