Unreal Tournament scena u Srbiji obeležava 20 godina

Ostale igre 28. okt. 201911:11 > 11:17
Podeli:
#20yearsofUT

Deceniju od prethodnog takmičenja, pripadnici nekada aktivne balkanske UT scene ponovo će ukrstiti koplja na LAN turniru "Nikola Tomić Faust", 30.11.2019. - na dan dvadesetog rođendana igre.

Danas nije toliko poznata činjenica da su u Srbiji, Hrvatskoj i regionu između 1999. i 2002. održane stotine Unreal Tournament turnira, kao i da je Beograd imao svoju dvogodišnju 4v4 ligu sa dvadeset i jednim klanom u borbi za Team Deathmatch i Capture The Flag trofeje.

Organizacija #20yearsofUT je na misiji da vas na to podseti, organizujući za godišnjicu igre veće slavlje nego što će se verovatno održati u samim Epic Games kancelarijama, sa luksuznom igraonicom, turnirom od preko 50 učesnika, 3D štampanim objektima iz igre uključujući i dva velika trofeja, i robnim nagradama dostojnim znatno novije igre.

Novootvorena GamePub igraonica u Požeškoj ulici biće 30. novembra od 10 do 22 časa zatvorena kako bi postala poprište ovog nesvakidašnjeg događaja. Sa skoro 50 prijava u prve dve nedelje, iz Srbije a i regiona, turnir obećava da bude prava revija najboljih elemenata ove igre, od kojih je glavni timski rad. Pošto je takmičenje ekipno, a prijave pojedinačne, takmičenje će početi jednočasovnim draft procesom koji će se moći pratiti preko zvaničnog Twitch naloga (https://www.twitch.tv/faustmemorial). Novostvorene ekipe će imati kratak period da se upoznaju pre nego što se upuste u CTF i TDM borbe kroz bracket, a svi koji ispadnu moći će da učestvuju u LAN party-ju ostali deo dana.

Za sve zainteresovane, sajt za prijave je 20yearsofut.in.rs (http://20yearsofut.in.rs), ali bolje požurite jer će „early bird“ cena od 1000 RSD po učesniku prestati da važi za sve prijavljene posle 31. oktobra, koji za celodnevnu feštu izdvojiti 2000 dinara.

Turnir, inače, nosi ime po Faustu, osnivaču DSN klana i kasnije članu nt. ekipe i srpske Clanbase reprezentacije, koji je iznenada preminuo 2014.