Venger: Bajern? Naravno!

Podeli:
Getty Images/Christian Alminana

Hrvatski trener Niko Kovač je posle poraza od Ajntrahta 5:1 prethodnog vikenda morao da napusti ekipu Bajerna, a jedan od kandidata već je izrazio svoje interesovanje za upražnjenu poziciju u redovima aktuelnog nemačkog šampiona.

Upitan da li je zainteresovan za posao u Bajernu, Venger je u intervjuu za „beIN SPORTS“ rekao: „Naravno!“.

Povezano

On je od 1996. do maja 2018. bio menadžer Arsenala, sa kojim je titulu prvaka domaćeg šampionata osvojio 1998, 2002. i 2004. godine. Od završetka svog angažmana u Londonu, 70-godišnjak nije trenirao nijedan klub, ali bi voleo da nastavi trenersku karijeru.

Posao trenera je do sada činio moj ceo život. Svaki moj kolega će vam isto reći. Dobijanje utakmica, pripremanje ekipe za meč i osećanje zadovoljstva i zajedništva… To je ono što vam nedostaje. Tako da, naravno, zainteresovan sam za Bajern. Od svoje 33. godine sam nosio tu odgovornost i do 69. sam bez prestanka bio trener. I to na najvišem nivou. Posle 36 godina bez pauze nije bilo loše što sam godinu dana proveo bez pritiska. Sada sam opušteniji“, naglasio je Venger.

Predsednik minhenskog kluba Uli Henes još je u novembru 2018. razmišljao o francuskom stručnjaku, kada je Kovač zapao u krizu sa Bajernom.

U Vengeru bi Bavarci imali nekoga ko ne samo govori nemački, već bi posle neiskusnog Kovača uveo red i rutinu u klub, kao što je to činio Jup Hajnkes“, komentar je lista „Bild“ tim povodom.