Gindoan: Bundesliga ne sme da bude otpisana

Podeli:
Alex Pantling/Getty Images

Vezista Mančester Sitija Ilkaj Gindoan rekao je da voleo kada bi Bundesliga, iako slabija od Premijer lige, uspela da iznedri još dva kluba koja bi bila konstantna u evropskim takmičenjima.

Redovno pratim nemački šampionat i veoma mi se dopada. U njemu sam proveo divno vreme“, istakao je Gindoan i dodao da trenutno ne razmišlja o tome šta će činiti pošto mu ugovor sa ‚Građanima‘ istekne 2023. godine.

Povezano

Nekadašnji igrač Nirnberga i Dortmunda ipak prednost daje Premijer ligi.

Engleska liga trenutno je najjača na svetu i verujem da će biti teško sustići je u bližoj budućnosti. Bundesliga je imala nekoliko slabih godina, ali ona nikako ne sme da bude otpisana. Budućnost BL isključivo zavisi od uspeha nemačkih klubova u evropskim takmičenjima. Voleo bih kada bi Bundesliga, pored dva kluba u Evropi, mogla da ima treću i četvrtu konstantu“, zaključio je 29-godišnjak.

Nemački reprezentativac turskog porekla je u 16 ovosezonskih mečeva, odigranih u svim takmičenjima, upisao dva gola i dve asistencije, a njegova tržišna vrednost trenutno je procenjena na oko 50 miliona evra.