Reprezentativac Austrije: Sanjam dres Crvene zvezde

Podeli:
Christian Hofer, Getty Images Sport

Fudbaler Bajera iz Leverkuzena Aleksandar Dragović upoređivao je fudbal u Nemačkoj i Engleskoj, ali je govorio i o svojoj želji da jednoga dana zaigra za Crvenu zvezdu.

Reprezentativac Austrije je igrač Leverkuzena od 2016. godine, ali je sezonu 2017/18 proveo na pozajmici u Lesteru. 

„Treninzi na Ostrvu se znatno razlikuju od treninga u bilo kojoj drugoj državi. Tamo ni ne znate kada je trening gotov, svi se na terenu šale, pričaju viceve…ni ne znate kada ste završili. Mislim da bi engleski fudbaleri imali problema zbog kulturoloških razlika da se priviknu na Bundesligu. U Nemačkoj nema te opuštenosti. Ovde se fudbal shvata vrlo ozbiljno, nema takvog zezanja, svi su pre i tokom treninga jako fokusirani“.

Dragoviću je u Lesteru saigrač bio Džejmi Vardi, koji pred utakmicu koristi razna sredstva između kojih i oralni duvan snus, duvanski proizvod u formi praha koji se prodaje u vrećicama čaja, a koristi se tako da se nanese na zubno meso, pri čemu se procenjuje da u organizam uđe 27.3 mg nikotina. Odnosno, tri puta više nikotina nego što se nalazi u jednoj cigareti…

Shaun Botterill Getty Images Sport

„Pred utakmicu pije Red Bul i konzurima snus. Malo pre početka utakmice se šali i ponaša kao da igramo tek za pet dana. Ipak, na terenu je uvek spreman i imam osećaj da bi bez problema mogao da odigra dve vezane utakmice, 180 minuta“.

Defanzivac je rođen u Beču, ali je u detinjstvu dosta vremena provodio kod babe i dede u Beogradu, gde je zavoleo Crvenu zvezdu.

Sanjao sam još kada sam imao šest ili sedam godina da zaigram za Crvenu zvezdu. To mi je oduvek želja i nadam se da ću jednoga dana to ostvariti. Sve to je zbog dede koji je bio veliki zvezdaš, Crvena zvezda je klub koji mi je u srcu. Odgojen sam tako i saživeo sam se sa tim klubom. U mojoj familiji svi navijaju za Zvezdu koja je najveća u Srbiji“, zaključio je Dragović.