Klop pred Ajaks: Uzbuđen sam što ćemo igrati sa njima

Champions League 20. okt. 202014:08 > 14:09
Podeli:
Shaun Botterill, Getty Images Sport

Liverpul u sredu, u meču prvog kola Lige šampiona, gostuje Ajaksu, a menadžer Redsa Jirgen Klop kaže da je veoma uzbuđen zbog ovog duela.

Nova sezona u Ligi šampiona za Liverpul počinje gostovanjem Ajaksu u sredu od 21 sat. Jirgen Klop uzbuđen je zbog ovog duela.

„Nismo još obavili završni sastanak na kome ćemo uraditi detaljnu analizu, to me čeka nakon ove konferencije. Ali ovaj meč nosi osećaj velike evropske utakmice. Neka od mojih najboljih sećanja iz vremena u Dortmudu vezana su za dve utakmice protiv Ajaksa. Iz ličnih razloga. Možda sada mislite, ‘ok, jasno je da želiš da igraš na tom stadionu protiv mladog, odličnog tima’. Ajaks je delimično promenio filosofiju i doveo i nekoliko iskusnih igrača. Tu je Dejli Blind, tu je Dušan Tadić, tu je i Kvinsi Promes, pa Dejvi Klasen. Nekoliko igrača koji su ranije igrali u Ajaksu su se vratili, izmešali su ih sa igračima koji imaju raskošne talente“, rekao je Klop.

„Pre dve sezone su imali fenomenalnu sezonu u Ligi šampiona, apsolutno fantastičnu. Način na koji su igrali – vau. Ali te godine nismo igrali protiv njih, jedino smo mogli da se sastanemo pre finala i to se nije desilo zbog Totenhema. Tako da, da u pravu ste. Veoma sam uzbuđen što ćemo se sastati sa njima“, dodao je Nemac.

Ono što za Klopa i Liverpul može da bude problem, uz povredu Virdžila van Dajka jeste i podatak da su trening u utorak propsutili Džoel Matip i Tijago Alkantara koji najverovatnije neće biti među putnicima za Amsterdam.