Pep: Realnost je da nismo dovoljno dobri

Champions League 20. okt. 202017:52 > 17:54
Podeli:
Pool, Getty Images

Mančester siti započeće sezonu u Ligi šampiona duelom protiv Porta na svom terenu, a menadžer Građana kaže da njegov tim nema "mentalnu blokadu u Ligi šampiona".

Pep Gvardiola rekao je na prvoj ovosezonskoj konferenciji za Ligu šampiona da je on krivac za eliminaciju Mančester sitija od Liona u četvrtfinalu prošle sezone, u duelu odigranom pre dva meseca.

„Mentalno, bilo nam je teško. Osećam se odgovornim za ono kako su se igrači i svi u klubu osećali. Nisam bio u mogućnosti da ih vodim na pravi način i zbog toga osećam odgovornost. Ali, moramo da prihvatimo realnost a ona je da nismo dovoljno dobri“, rekao je Gvardiola.

„Nismo igrali loše, imali smo neke jako dobre momente, ali pravili smo takve greške koje ovo takmičenje ne oprašta“, dodao je menadžer Građana.

„Realnost je da svaki igrač i menadžer, ne samo ovde, sanja o tome i ima visoka očekivanja. Nismo igrali na nivou koji je potreban da bi se prošlo dalje. Moramo to ponizno da prihvatimo. Najbolji način da nađemo put za dalje je da to prihvatimo. Ponovo počinjemo od nule i znamo kako da napredujemo. Imam osećaj da smo blizu. Svake sezone kada analiziram šta smo uradili pre ispadanja imam isti taj osećaj“, dodao je on.

„Istovremeno, pravimo takve greške da imam osećaj da i ne zaslužujemo da prođemo. Ne mislim da imamo mentalni problem. Mislim da se radi o želji i izbegavanju grešaka. Postoje mali propusti i moramo da radimo na tome. Kada budemo zaslužili i to će se srediti“, kaže Gvardiola.

U duelu protiv Porta Gvardiola najverovatnije neće moći da računa na Gabrijela Žesusa, BenžaminaMendija i Kevina de Brujnea, ali će se u ekipu vratiti Oleksandar Zinčenko.

„Vratio se Zinčenko, ali i Ilkaj Gundogan, Bernardo Silva i Žoal Kanselo. Očekujemo da će se uskoro vratiti“, dodao je Pep.

Duel Mančester sitija i Porta na programu je u sredu u terminu od 21 sat.