Deki ponosan: Rastemo, ovo nije naš maksimum

Europa League 29. okt. 202022:08 > 22:11
Podeli:
FK Crvena zvezda

Dejan Stanković nije mogao da sa klupe vodi meč, ali je nakon pobede protiv Libereca bio veoma ponosan na svoj tim. Sa mnogo razloga.

REUTERS/Marko Djurica

Crvena zvezda savladala je u drugom kolu Lige Evrope Slovan 5:1 i upisala najubedljiviju pobedu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Uz to Dejana Stankovića svakako može da raduje i odlična igra njegovog tima.

„Lepo veče za svakog zvezdaša. Čestitke idu kapitenu, igračima, svima u stručnom štabu i klubu. Ovo je put koji smo zacrtali od početka i od kog nećemo odustajati. Bitno je da verujemo, kao što jesmo večeras. Meč smo dobro spremili, do detalja, momci su bili perfektni, znali su šta i kako treba da rade i kada je tako, onda to bude fenomenalno veče. Žao mi je što nema navijača. Zamislite ovu utakmicu pred 55 hiljada Delija. Mnogo mi je krivo što nisu tu, voleo bih da se „sjure“ na Marakanu i budu uz nas. Večeras se uživa, biće momenata kada neće biti lako, ali oni će biti uz nas. Jedva čekam da se vrate na stadion, a još jednom čestitam svima u klubu. Preponosan sam na moje igrače, to su moji lavovi, pravi momci i veliki ljudi. Večeras slavimo, sutra već nastavljamo da radimo“, rekao je Stanković posle meča, prenosi klupski sajt.

Stanković je za igrače imao samo reči hvale:

„Preponosan sam na njih. Zaslužili su ovakav meč. Oni pošteno rade, vredno treniraju i dobro se ponašaju. Vole klub, vole da nose dres Crvene zvezde i poštuju navijače. Drago mi je što se desila ovakva utakmica, jer je to potvrda njihovog zalaganja i velikog odricanja. Znamo šta i kako radimo i ovo je Crvena zvezda kakvu želim. Zapravo, od početka to funkcioniše tako gde svi imamo otvoren, pošten, prijateljski i direktan odnos. Rastemo iz dana u dan. Nije bilo lako posle 0:0 sa Javorom i opravdanih kritika da se izađe na teren i savlada Slovan Liberec rezultatom 5:1. Mi smo i Javor mogli da pobedimo ubedljivo, ali smo uspeli da istrpimo kritike, isčistimo glavu i da gledamo ka napred. Ova grupa to može, siguran sam da ovo nije naš maksimum. Rekao sam im u svlačionici da ću biti još ‘gori’ prema njima, jer vidim šta mogu. Večeras smo podigli lestvicu“.

Povezano

Na listi onih koje je Stanković želeo da pohvali, logično, našao se i njegov pomoćnik Nebojša Milošević koji je umesto njega vodio meč:

„Bio je odličan, za desetku. Počeo je da unosi slike u kancelariju, stavio je neseser na sto, već se brinem polako. Šalu na stranu, bili smo na na nivou. Svi koji nas okružuju su deo ovog uspeha, jer su sjajno pripremili meč. Ipak, da momci nisu ovako izašli na teren, ništa od toga ne bi bilo. Nisam pratio rezultat meča Gent – Hofenhajm, već sam tek posle našeg meča sam čuo koliko se završilo. Našu utakmicu sam gledao iz lože, imao sam komociju, malo sam se drao, možda su me prisutni i čuli, ali je sve dobro ispalo“.

O Kataiju i njegovom golu, ali i svemu pokazanom na meču posebne pohvale:

„Pokazao je da je ‘Magiko’, kako ga i zovu. Znam da mi on ne bi dozvolio da ga izdižem iznad kolektiva, jer je lider i majstor sam po sebi koji obožava grupu, igrače. Ne treba da zaboravimo ni ostale starije momke koji nose našu mladost na koju treba da budemo ponosni“, zaključio je Stanković.

Meć trećeg kola Lige Evrope Crvena zvezda igra kao domaćin protiv Genta 5. novembra.