Parker: Priče o Lionu su tačne, želim i NBA tim

Euroleague 4. maj 202019:13 > 19:17
Romain Biard/Euroleague Basketball via Getty Images

Predsednik Asvela i nekadašnji igrač San Antonio Sparsa Toni Parker je govorio o svojim biznis planovima, o koronavirusu kao i o Asvelu sa novinarom portala "Undefeated".

Toni Parker je svedočio kako je bio veoma blizu koronavirusa jer su se u Parizu zarazili i njegov tast i svastika. Kaže da je Asvel među prvima pustio svoje igrače da idu kući, Parker je i sam u Sjedinjenim Državama sa porodicom a dodaje da je zdravlje najvažnije. Govorio je Parker o Asvelu, NBA talentu Teu Maledonu ali i o spekulacijama da će ući u fudbalski klub Olimpik Lion i da će biti predsednik.

Povezano

 „Prvo, to je tačno i to je velika čast za mene. Nikada nisam verovao da će mi se to desiti, to je velika prilika i to je jedan od najboljih 50 timova sveta. Imaju sjajnu strukturu i veliki budžet. Predsednik Žan-Mišel Ola je jedan od najboljih predsednika u Francuskoj jer je počeo od dna, i sada gradi novu arenu za Asvel. Zajedno smo uložili u esports tim i u Sijetlov ženski fudbalski tim„, rekao je Toni Parker koji bi mogao da bude na čelu Liona 2023. godine.

On je raekao da ne namerava da živi stalno u Lionu već će više biti u Americi, a takođe govorio i o ambiciji da jednog dana radi u NBA ligi.

Postoji jaka mogućnost da francuska grupa dođe do vlasništva nad NBA franšizom. Trenutno imamo drugačije ciljeve, ali za pet ili deset godina… Ja sam osoba koja uvek sanja velike snove. Već sam pričao sa predsendikom fudbalskog kluba o tome„, dodao je Parker.

Toni je pričao i o Majklu Džordanu, Kobiju Brajantu, Timu Dankanu i Tijeriju Anriju.