Balak: Povukao sam se zbog brojnih razočaranja

Fudbal ostalo 11. feb. 20200:31 > 0:33
Podeli:
Getty Images/Justin Setterfield

Nekadašnji nemački reprezentativac Mihael Balak otkrio je šta bi bilo to što bi u svojoj karijeri promenio, da može, a prokomentarisao je i situaciju u nacionalnom timu i dao prognozu za predstojeći meč Lige šampiona između Bajerna i Čelsija.

Kada bih nešto u svojoj karijeri mogao da promenim, onda bih verovatno produžio ugovor sa Čelsijem i tamo bih se penzionisao. Ne bih se nužno vratio u Bundesligu“, istakao je Balak, koji je od 2010. do 2012. branio boje Bajera iz Leverkuzena i dodao:

Posle toga sam se svesno povukao. Bio sam razočaran i želeo sam da se distanciram. Kada imate tako intenzinzivnu karijeru, žrtvujete mnogo toga i sve podredite sportu. Zbog razočaranja koja sam doživeo u poslednjih nekoliko godina, distanca kojoj sam težio se produžila“.

U razočaranja se računa i kraj njegove reprezentativne karijere. Balak je zbog povrede propustio Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, kada je kapitensku traku preuzeo Filip Lam. Pošto je novu povredu zadobio i posle SP, selektor Joahim Lev ga je isključio iz nacionalnog tima.

Kada je u pitanju slučaj Tomasa Milera i njegovog isključenja iz nacionalnog tima, 43-godišnjak je rekao:

Situacija sa Milerom je posebna. On je igrač koji je nezamenljiv, kako u reprezentaciji, tako i u Bajernu. Mnogi nisu imali razumevanja za odluku koju je Lev doneo. Ni ja nisam razumeo zašto čovek sebe lišava sopstvene snage? On mora da je bio svestan da će mu mnogi zameriti zbog toga, ali očigledno može da se nosi sa tim.

https://twitter.com/tosnewsblog/status/1226979841880313858

Ono što je sigurno moglo da bude bolje je komunikacija, pogotovo u neprijatnim situacijama. Ne znam da li Lev izbegava takve razgovore ili njegov karakter to prosto ne može. To su igrači sa kojima imaš istoriju. Bili su svetski prvaci i očekuju drugačiji pristup. Pa i to da se o neprijatnim odlukama na pravi način razgovara. Vrhunski igrači imaju karakter da bi to mogli da razumeju. Ne mora da se vrda. Bilo je igrača u nacionalnom timu koji su priželjkivali bolju komunikaciju“.

O predstojećoj utakmici osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Čelsija, Balak je rekao:

Bajern je favorit, iz mnogo razloga. Iskustvo je na njihovoj strani. Čelsi je zbog zabrane transfera morao da se osloni na podmladak. Trener Lampard je novi i neiskusan u poslu, a to je veliki plus za Bajern. Uloga favorita je dodeljena. Ipak, Čelsi ima mladu ekipu koja može da eksplodira. Njihov tim možda može da se uporedi sa Borusijom Dortmund. I dalje su u procesu učenja“.