Savić za SK: Maradonina veličina je nesaglediva

Fudbal ostalo 25. nov 202020:36 > 20:40
Julian Finney, Getty Images Sport

Poseban, jednostavno drugačiji, čovek svih vremena. Maradona. Iz ugla sjajnog centarfora, golgetera, miljenika Zvezdinih simmatizera Dušana Savića, za Sport Klub:

Povezano

Veliki, veliki gubitak za svetski fudbal. Maradonina veličina je nesaglediva, jeste živeo burno, mogao je, ipak, bar još neku godinu da bude na ovom svetu, da se radujemo svakom njegovom razgovoru za medije, ili ga ponekad snimimo na TV ekranu i osetimo toplinu u srcu,
znajući da je pred nama fudbalski autoritet, neko koga ne možeš da ne voliš, već da pred njim uvek skidaš kapu, pokloniš se i kažeš – bravo,“ istakao je Savić i dodao:

Njegova popularnost je prevazišla sve granice, sastajali smo se šest ii sedam puta, ne znam tačno, bio sam, posle Zvezde, u Španiji, igrao za Hihon kada je Maradona i dalje nosio dres Barselone… Ljudi moji, šta je on bio, kako je praćen svaki njegov korak ne samo na utakmicama, nego i na treninzima, na putu do kuće, u provodima… Iz minuta u minut. Novinari samo što nisu spavali u njegovom domu. Zanimljiva ličnost, poput Maradone, teško da će ikad da se pojavi.

Maradona je preminuo u sredu u 60. godini.