Tores: Sa Džerardom sam dostigao novu dimenziju

Premier League 23. jun. 201912:01 > 12:05
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Španski fudbaler Fernando Tores objavio je da će svoju poslednju utakmicu odigrati 23. avgusta protiv japanskog Visel Kobea.

Tores je branio boje Sagan Tosua otkako je napustio Atletiko prošle godine, a u nedelju je imao konferenciju za štampu na kojoj je objasnio odluku da završi karijeru posle 18 godina. 35-godišnji Španac je istakao da je želeo da napusti fudbal čiste savesti i pre nego što oseti da fizički i mentalno ne može da igra sport koji voli.

Povezano

Mnogo tražim od sebe. Oduvek sam želeo da budem iskren i igram na nivou na kojem mislim da bi trebalo, a smatram da vreme kada to neće biti moguće nije daleko i ne želim da dođem u situaciju da budem na terenu i ne uživam. Želim da završim karijeru pre nego što se to dogodi. Znam svoje telo, slušam ga i mislim da posebno mentalno to vreme nije daleko i želim da stavim tačku na karijeru na dobar način, pre nego što se to desi“, naglasio je Tores.

Upitan da kaže ko je imao najveći uticaj na njega tokom karijere, Tores nije mnogo oklevao pre nego što je odgovorio.

Uvek govorim da je najbolji igrač sa kojim sam igrao Stiven Džerard. Shvatio sam da je on igrač koji upotpunjuje moju igru. Smatram da je moj nivo dostigao novu dimenziju kada sam bio na terenu sa njim. Bile su to sjajne tri i po godine, voleo bih da se vratim u te dane, makar i na minut“, istakao je Tores.

https://twitter.com/Torres/status/1141934249362124801

Tores je otkrio da se odlučio da karijeru završi protiv Kobea zbog toga što boje tog kluba brane njegovi prijatelji Andres Inijesta i David Vilja, pa mu se to činilo kao pravi kraj.

Oprostiti se od fudbala pored mog dragog prijatelja Andersa je nešto što nisam mogao da zamislim, ali mi je Japan to omogućio. Takođe će tu biti i David, sa kojim delim najlepše trenutke u istoriji španskog fudbala. Biće divno. Pokušao sam da nađem neki epski trenutak za poslednju utakmicu i mislim da će ona biti savršena“, otkrio je španski fudbaler.

Najveći deo karijere Tores je proveo u Atletiku, a najavio je da bi voleo da se vrati u redove Madriđana na nekoj funkciji.

Ne znam da li će to biti trenerska ili menadžerska uloga, učiću za obe. Siguran sam da će to biti nešto u vezi sa fudbalom jer je to bio moj život i verujem da imam još toga da pružim. Atletiko je moj život, tako da ćemo se povezati na neki način u budućnosti, ali ne odmah. Ne želim da budem samo lice kluba, ako se vratim to će biti zbog velikih stvari, da Atletiko odvedem na viši nivo. Za to je potrebno vreme. Nemam iskustva i znanje za menadžerski posao, pa će mi biti potrebno vreme da se pripremim za veći izazov“, rekao je Tores.