Čelsi bi ofanzivnog beka kog se Barsa odrekla

Premier League 25. mar. 20209:51 > 10:00
Podeli:
Eric Alonso/Getty Images

Mark Kukurelja ove sezone igra odlično u dresu Hetafea, a njegov matični klub Barselona nema planove da ga vrati u prvi tim.

Čelsi pokušava da dovede levog beka jer u sastavu trenutno imaju Markosa Alonsa i kapitena Cezara Aspilikuetu. Menadžer Frenk Lamaprd nije baš ljubitelj Markosa Alonsa dok bi Aspilikuetu koristio verovatno i u drugim delovima odbrane.

Zato su „plavci“ sastavili listu želja za novog levog beka a na njoj je fudbaler koji je imao do sada odličnu sezonu sa Hetafeom. Radi se o beku Marku Kukurelji koji je na pozajmici iz Barselone upravo u Hetafeu, a radi se o igraču koji može da bude i levi bek i levi vezista.

U njegovom ugovoru je otkupna klauzula od 25 miliona evra što je mnogo povoljnije po Čelsi nego da dovodi Bena Čilvela iz Lestera za 60 miliona. Čilvel je bio inače prva opcija Frenka Lamparda od koje će verovatno morati da odustane.

Čelsi takođe kao opciju ima i Aleksa Telesa iz Porta koji bi takođe mogao da bude pristupačniji do Čilvela, ali je za njega zainteresovana i Barselona.

Pomenuti Kukurelja je dete Barselone koja ga je najpre pozajmljivala pa prodala Eibaru da bi ga kuila nazad jula 2019. za četiri miliona evra i momentalno ga poslala u Hetafe. Kukurelja je na 34 utakmice ove sezone dao jedan gol uz pet asistencija.