Bez tačnog datuma povratka, pomoć bolnicama, klubovima

Podeli:
Mike Hewitt Getty Images Sport

U petak su novi sastanak održali klubovi Premijer lige. Najvažniji zaključak sastanka je da se sezona neće nastaviti dok to ne bude potpuno bezbedno.

Prvi i najvažniji zaključak sastanka klubova Premijer lige u petak je da je prioritet zdravlje cele nacije i svakog pojedinca, uključujući i igrače, trenere, menedžere, članove kluba i navijače.

Dogovoreno je da sezona neće biti nastavljena pre maja, svakako se to neće dogoditi početkom tog meseca kako je bilo planirano, a i tada će se to dogoditi samo ako povratak na terene u potpunosti bude bezbedan.

Datum natsavka sezone je nešto o čemu se stalno vodi računa i što ne može da bude odluka koja će se razlikovati od odluka koje donose Vlada i javne zdravstvene agencije.

Još jednom je istaknuto da je zajednički cilj da budu odigrani svi preostali ligaški i kup mečevi i da bude sačuvan integritet oba takmičenja.

Naglašeno je da dan nastavka sezone neće biti određen bez saglasnosti vlade i medicinskih eksperata.

Klubovi su se takođe jednoglasno složili da počnu razgovore sa igračima o načinu na koji će oni dati doprinos, a predloženo je i smanjivanje plata do 30 odsto godišnjih primanja. Ova preporuka, najavljeno je, samo je preporuka, ali će biti kontrolisano da ona ne bude prekoračena.

Za subotu je zakazan sastanak Premijer lige, klubova i Udruženja igrača.

Razgovaralo se i na temu pomoći klubovima koji su ugroženi u nižim ligama, jednoglasno je odlučeno da se EFL i Nacionalnoj ligi pomogne sa 125 miliona funti.

Odlučeno je i da klubovi pomognu bolnice sa 20 miliona evra.