Realov 18-godišnjak: Igram smelo, sa mnogo driblinga…

Primera 23. jul. 20189:12 > 9:13
Podeli:
Alexandre Loureiro/Getty Images

Novi fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior polako se prilagođava na život daleko od rodnog Brazila i kaže da mu je divno u kraljevskom klubu.

“Osetio sam nešto drugačije otkad sam došao, osetio sam da ću biti vrlo srećan ovde. Ne samo ja, već i moje kolege i porodica. Svi me pitaju kako je to biti ovde, a ja uvek kažem da nema ništa bolje nego biti u najboljem timu na svetu“, rekao je 18-godišnjak za klupsku televiziju.

Posle jedne profesionalne sezone u Flamengu (tamo je bio od 10. godine), Vinisijus se odlučio da dođe u Evropu i veruje u sebe.

“Igram smeo fudbal karakterističan za Brazil, sa mnogo driblinga, ali uz poštovanje protivnika. Moj cilj jeste da dajem golove i da uvek pomognem timu. Zamišljam divnu godinu u kojoj će navijači slaviti mnogo titula sa mnom i timom“.

Ipak, jedan trofej je Vinisijus posebno zacrtao, a ima i podršku svog zemljaka u timu.

“Iznad svega želim da osvojim Ligu šampiona. Marselo mi uvek kaže da ću uživati ovde i da nikada neću poželeti da napustim Real Madrid. On će mi pomoći i biće velika stvar ako postignem makar pola onoga što je on postigao“, zaključio je Vinisijus.

Transfer mladog Brazilca, koji najčešće igra na poziciji krilnog napadača, koštao je Real 46 miliona evra.