Samo 16 godina i igra za Barsu, iznenađen i Valverde

Primera 26. avg 20194:45 > 4:56
Podeli:
Alex Caparros/Getty Images

Tinejdžer iz Gvineje Bisau Ansu Fati igrao je umesto Karlesa Peresa nešto više od 10 minuta u utakmici Barselone i Betisa. On je drugi najmlađi fudbaler koji je na stupio za Barsu u La Ligi, a iznenadio je sve u ovom slavnom španskom klubu.

Iako je Barselona u poslednje vreme sve ređe imala igrače koje je izvlačila iz svoje omladinske škole, jedan mladić iz „La Masije“ je ozbilljno skrenuo pažnju na sebe. Mladić iz Gvineje Bisau Ansu Fati ima svega 16 godina i on je drugi najmlađi fudbaler koji je zaigrao za Barsu u La Ligi. Fati će poslednjeg dana oktobra napuniti 17 godina, a jedini mlađi od njega je bio Visente Martines Alama koji je igrao 1940-ih i imao je 16 godina, devet meseci i pet dana kada je igrao za Blaugranu. 

Povezano

 „Ima mnogo samopouzdanja. Igrao je dobro i očekujem da će doprineti, zato sam ga i ubacio. Međutim njegov ekstra kvalitet nas je iznenadio u ovoj utakmici. Mlad je i mislim da može da nam pomogne ove sezone“, rekao je Ernesto Valverde posle pobede nad Betisom u kojoj je Fati ušao u 78. minutu. 

Fati je inače imao i jednu odličnu priliku da postigne gol, ali je nekoliko centimetara falilo da lopta posle njegovog šuta završi u mreži.