Odložen El Klasiko – nedoumice oko novog datuma

Primera 18. okt. 20192:16 > 7:49
Podeli:
David Ramos, Getty Images Sport

Derbi meč desetog kola španske La Lige između Barselone i Real Madrida, koji je trebalo da bude odigran 26. oktobra na Kamp Nou, odložen je najverovatnije za 18. decembar zbog nestabilne situacije u Kataloniji, prenose španski mediji pozivajući se na proverene izvore.

Cadena Ser navodi da je takmičarska komisija La Lige u četvrtak uveče donela odluku da se odloži El Klasiko, a vreme početka meča će biti naknadno određeno.

Rukovodstvo, stručni štab i igrači Barselone su bili uvereni da će poslednjeg vikenda u oktobru ugostiti najvećeg rivala i u startu su odbili mogućnost zamene domaćinstva, međutim, svakodnevni nasilni protesti u Kataloniji uticali su da čelnici takmičenja odlože duel.

Liga insistira da se meč odigra 7. decembra, međutim, oba kluba su odbila predloženi termin i složila su se da je 18. decembar idealnije rešenje. Klubovi imaju rok do ponedeljka, 21. oktobra u 22 časa, da se dogovore.

Barselona je zbog protesta već doživela određene poteškoće i na meč sa Eibarom, koji je na progamu u subotu, verovatno će putovati autobusom umesto avionom.

Real Madrid je lider La Lige posle osam kola sa 18 bodova, dok je Barselona druga sa dva boda manje.