Koliko legendi na jednom mestu: Galaktikosi na Skajpu

Primera 10. apr. 20208:37 > 8:43
Podeli:
Carlos Alvarez/Getty Images

U četvrtak je organizovan možda i najelitnjiji Skajp video-poziv u istoriji fudbala – na njemu su se našli nekadašnji “Galaktikosi”: “Fenomen” Ronaldo, Dejvid Bekam, Luiš Figo, Roberto Karlos, Iker Kasiljas…

Svi oni bili su fudbaleri Real Madrida početkom 21. veka, a čitavu konverzaciju organizovao je “pravi” Rondaldo, legendarni brazilski napadač.

Sećam se da su mi Ronaldo i Roberto Karlos rekli da, ako bi bio neki igrač koji bi mogao da igra za ‘Selesa’, to bih bio ja. Nikada vam nisam verovao, doduše, jer su u brazilu igrali najbolji igrači”, izjavio je Dejvid Bekam, bivši kapiten engleske reprezentacije.

Bio si jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena. Imao si sjajan osećaj za loptu i mogao si da mi je pošalješ na bilo koji kraj terena – nisam morao ni da gledam, a znao sam da mi lopta dolazi”, rekao mu je Ronaldo.

Sećam se sa velikom radošću tih dana kada smo svi igrali u Realu. Neverovatno je da smo se svi poklopili u istom trenutku. Sada je situacija teška, izgubili smo mnogo dobrih ljudi, kao npr. našeg predsednika Lorenca Sansa”, rekao je levi bek Roberto Karlos, koji je za Madriđane igrao od 1996. do 2007. godine.

Vreme provedeno u Raelu mi je posebno jer smo pobeđivali, a to smo uspevali samo zato što smo znali da moramo vredno da radimo, iako smo bili najpoznatiji igrači na planeti. Zbog toga smo imali toliko sjajnih momenata”, rekao je tokom razgovora Portugalac Luiš Figo, jedan od retkih igrača koji su, pored Reala, nastupali i za njihovog najvećeg rivala Barselonu.

Golman Iker Kasiljas stajao je na golu “Belih” od 1997. do 2016. godine, a osvojio je bezbroj trofeja. Prethodne godine doživeo je srčani udar tokom jednog treninga, ali se uspešno oporavio.

Imao sam sreće što se to dogodilo na treningu, pa su ljudi mogli brzo da reaguju, to mi je možda spasilo i život. Što se tiče godina u Realu, to je prava privilegija”, izjavio je Iker Kasiljas.