Spas za La Ligu stiže sa Kanarskih ostrva

Primera 10. apr. 202014:04 > 14:11
Podeli:
Getty Images/Charlie Crowhurst

Udruženje hotelijera sa Kanarskih ostrva (Ashotel) predložilo je da se špansko fudbalsko prvenstvo nastavi i odigra na ovom arhipelagu uz zapadnu obalu Afrike, jer je udaljeno od španskog kopna inficiranog koronavirusom.

Ashotelov predsednik Horhe Marišal poslao je pismo predsednicima Španskog fudbalskog saveza i La Lige, organizatora prvenstva.

Udaljenost je delomično zaštitila ostrva od širenja koronavirusa, za razliku od onog što se dogodilo nažalost u drugim delovima španskog teritorija”, napisao je Marišal.

Raspolažemo sa dovoljno fudbalskih terena i dozvolom za igranje Primere, a takođe imamo i terene za fizičku pripremu igrača”, dodao je.

Španski fudbalski savez i La Liga još uvek nisu odgovorili Ashotelu.

Na sedam Kanarskih ostrva inficiralo se koronavirusom 1.860 osoba od ukupno 153 hiljade u celoj Španiji. Preminulo ih je 94 od ukupno 15.447 u zemlji.

Povezano

Špansko fudbalsko prvenstvo zaustavljeno je 13. marta, kada je proglašeno vanredno stanje u zemlji, a predsednik španske lige Havijer Tebas rekao je u utorak da bi Primeru trebalo nastaviti 29. maja, ili kasnije u junu.

Nema govora o tome da se ne nastavi”, rekao je Tebas na konferenciji za medije.

Kako bismo znali da li će se prvenstvo nastaviti, korisnije je slušati ono što kaže ministarstvo zdravlja, nego gospodin Tebas”, rekla je Irene Lozano, predsednik odbora za sport u španskoj vladi, za radio stanicu KOPE.

U četvrtak je parlament potvrdio produženje vanrednog stanja do 26. aprila, a premijer Pedro Sančes je rekao da će tada verojatno morati da traži novo produženje za dodatnih petnaest dana.

Jedanaest kola pre kraja prvenstva vodeća Barselona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida. Najpoznatiji klub sa Kanarskih ostrva, Las Palmas, takmiči se u drugoj ligi nakon što je u maju 2018. godine ispao iz Primere.