Suares u suzama: Kažu ti moraš da budeš pažljiv sa Leom

Primera 24. sep. 202014:15 > 14:20
Podeli:
David Ramos/Getty Images

U svom oproštajnom emotivnom govoru u kom se oprostio od Barselone i saigrača, urugvajski napadač Luis Suares je između ostalog rekao da će biti čudno igrati protiv Mesija, ali i da je igrao sa najboljim u istoriji.

Teško mi je, nisam ovo očekivao i nisam pripremio govor. Moram samo da se zahvalim klubu što su me doveli, što su verovali u mene, nije to lako prihvatiti. Trener, saigrači, svi su me tretirali divno i uvek ću biti zahvalan. Svi znaju koliko sam se trudio i uvek sam govorio da je ovo najbolji klub na svetu. Svestan sam da se ovo završava, stekao sam prijatelje, to me čini srećnim. Moja porodica zna koliko patim, ali moja deca su me gledala kako podižem trofeje, dajem golove i kako igram sa najboljim u istoriji. Hvala navijačima na svemu„, počeo je Luis Suares svoj oproštajni govor nakon čega je razgovarao sa novinarima. 

Nikad nisam mislio da ću stići do ovih brojeva. U Barsi moraš da igraš stalno dobro i da budeš najbolji i ponosan sam što sam ovoliko izdržao. Ima mnogo dobrih momenata, loših“, kazao je Suares dodavši da mu je bilo teško tokom proteklih nekoliko nedelja“.

Bio je lud mesec, mnoge stvari su izmišljene, neke koje su procurile nisu tačne. Nekad sam ljut zbog toga ali moraš da se kloniš toga. Kada dođeš u Barselonu, rekli su mi da budem pažljiv sa Leom koji je napadač… Sada ispada da Leo pati zbog napadača. Svesni smo da smo probali da damo najbolje

Suares kaže da je očekivao da će napustiti klub i da mu je to na vreme rečeno, a samo je tražio od trenera da bude na treninzima dok se transfer ne dogovori. Kaže da u Atletiko ide da bi se borio sa Barselonom i Realom za titulu šampiona i da je i dalje spreman da igra na visokom nivou. 

Otrkio je i kako je Leo Mesi reagovao kada je objavljeno da Luis ide u Atletiko.

Leo zna šta mislim i ja znam šta on misli. Dovoljno imamo godina da savetujemo jedan drugog. Mesi je osetio da je čudno što idem kod direktnog rivala, ali ništa neće izmeniti naš odnos„.

Svi smo profesionalci i učimo iz grešaka. Ne krivim sebe za bilo šta. Svi znaju da sam igrao sa bolovima, povredama i to cenim. Ponosan sam što sam u istoriji kluba i što odlazim ovako. Odlazim kao veliki igrač koji je u istoriji ovg kluba“.