Bartomeu nije podneo ostavku, ostaje da se bori

Primera 26. okt. 202018:48 > 18:52
Podeli:
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Predsednik Barselone Žozep Maria Bartomeu odlučio je da ne podnese ostavku pre isteka mandata, iako se nalazi pod pritiskom loših rezultata, rata sa Lionelom Mesijem, ali i inicijative "sosiosa."

 Bartomeu je najavio da će ostati da sačeka ishod glasanja o poverenju njemu i upravnom odboru. Ono je zakazano za 1. i 2. novembar, a izvesno je da bi posle toga Bartomeu morao da ode sa mesta predsednika.

Španski mediji pisali su i da se 57-godišnjak već obratio katalonskoj Vladi, zamolivši da se referendum o nepoverenju odloži zbog pandemije koronavirusa. Ukoliko ne uspe da odloži glasanje, Bartomeu bi mogao već u ponedeljak da ode iz kluba.

Zvanično, Bartomeuov mandat traje do marta sledeće godine, kada bi trebalo da se održe izbori. Međutim, stvari su posebno eskalirale u poslednjih godinu dana, pošto su on i Erik Abidal ušli u otvoren sukob sa igračima po mnogim pitanjima, između ostalog i oko smanjenja plata, a tu je bila i epska kriza kada je Lionel Mesi najavio da želi da ode. On je ostao, a da li će Bartomeu ostati to zavisi od toga da li će prvo preživeti glasanje o poverenju početkom novembra, a ako mu to pođe za rukom, drugi test imaće u martu kada su na programu redovni izbori.