Bartomeu: Nisam ni razmišljao o ostavci

Primera 27. okt. 202013:25
Podeli:
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu istakao je da ni u jednom momentu nije pomislio da napusti klub.

U ponedeljak su španski mediji najavljivali da će Bartomeu otići sa stadiona Nou Kamp, ukoliko Vlada Katalonije ne odloži glasanje o nepoverenju upravi.

„Nikada nisam razmišljao o tome da podnesem ostavku. Bilo bi neodgovorno. Uz pandemiju, treba donositi odgovorne odluke. Ostaviti klub administratorima bi bilo loše“, ocenio je Bartomeu.

Povezano

Prvi čovek kluba uveren je i da će rešiti sve probleme sa Lionelom Mesijem.

„Optužili su me da želim da iznudim transfer iz finansijskig razloga. To nije tačno. Branio sam interese kluba, odbio sam Mesijevu želju da ode kod nekog od naših rivala“, istakao je Bartomeu.

„Razumem da je možda ljut što nije otišao. Pokušao sam da objasnim njemu i njegovoj porodici da ne možemo da ga pustimo. On je ključ kompletnog Kumanovog projekta. Nadam se da će u budućnosti reći da je srećan i da želi da produži ugovor i karijeru završi ovde“.

Podsećamo, referendum o nepoverenju upravi trebalo bi da se održi 15. i 16. novembra, dve nedelje posle prvobitno planiranog datuma. Ukoliko tada ne bude promena, predsednički izbori zakazani su za mart naredne godine.