Skibe dobio otkaz, posle 17 godina Grk na klupi Helena

Reprezentacija 25. okt 201816:49 > 17:04
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Nemački stručnjak Mihael Skibe dobio je otkaz na mesto selektora reprezentacije Grčke, gde će ga zameniti grčki trener Angelos Anastasijadis.

Skibe je Helene vodio sa klupe u poslednje tri godine, a otkaz je dobio posle neuspelih kvalifikacija za SP u Rusiji i promenljivih rezultata u Ligi nacija. Grci su na startu novog takmičenja UEFA upisali dve pobede i dva poraza, što je bilo dovoljno Fudbalskom savezu Grčke da otpusti selektora. 

Iako se govorilo da bi Skibea mogao da zameni srpski stručnjak Siniša Mihajlović, kormilo je preuzeo 65-godišnji Angelos Anastasijadis. 

Anastasijadis ima više od dve decenije trenerskog iskustva, pošto je bio šef struke Kavale, Edesaikosa, PAOK-a, Iraklisa, Panatinaikosa, Janjine, Platanijasa, AEL-a i reprezentacije Kipra. 

Anastasijadis je prvi grčki stručnjak na klupi ove reprezentacije u poslednjih 17 godina. Poslednji je bio Nikos Hristidis 2001, da bi nakon toga Grke vodili Oto Rehagel, Fernando Santoš, Klaudio Ranijeri i Serhio Markarijan. U ovom periodu državni tim Grčke je kao vršilac dužnosti privremeno vodio i Grk Kostas Canas. 

https://twitter.com/foetball247/status/1055472481090367488