SK: Bez dogovora sa Tumbom, u igri još dva imena

EURO 12. jun. 201914:42 > 14:47
Podeli:
fss.rs

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, kao što je Sport Klub u utorak prvi objavio, razgovarali su sa potencijalnim kandidatom za mesto selektora Orlova Ljubišom Tumbakovićem, ali konačan dogovor nije postignut.

Junko Kimura/Getty Images

Izostao je stisak ruke, dve strane se nisu saglasile oko detalja saradnje, a da li će dogovor biti postignut i da li će doskorašnji selektor reprezentacije Crne Gore naslediti aktuelnog kormilara selekcije Srbije Mladena Krstajića, biće poznato vrlo brzo.

U četvrtak će u ‘kući fudbala’ u Staroj Pazovi biti održan sastanak Odbora za hitna pitanja FSS i prema nekim najavama tada će sa Krstajićem sporazumno biti raskinuta saradnja.

U međuvremenu, pored Tumbakovića u opticaju da sednu na klupu Orlova pojavila su se još dva imena, dobro poznata ovdašnjoj javnosti – Dragan Stojković Piksi i Ivan Jovanović.

Stojković ima čvrst i bogat ugovor u kineskom Guangdžou R&F i nije tajna da je godinama nedosanjani san čelnika FSS da ga vide na čelu državnog tima. Ugovor sa Guangdžouom mu ističe sledeće godine.

Getty Image/ Angel Martinez

Takođe, i Jovanović se mnogo puta pominjao kao idealna osoba za klupu Orlova. Reputaciju je stekao u kiparskom Apoelu sa kojim je 2009. ostvario istorijski uspeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, a dve godine kasnije proglašen je za najboljeg srpskog trenera u izboru FSS.

Interesantno je da 56-godišnji Lozničanin nikada kao trener nije radio u Srbiji, a poslednji klub koji je vodio bio je Al Nasr iz Dubaija (2018).

Poslušajte šta je Mladen Krstajić rekao o svojoj budućnosti posle meča sa Litvanijom.