UEFA potvrdila: Pomera se EURO za 2021. godinu

EURO 17. mar. 202013:34 > 13:35
Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

Zbog pandemije koronavirusa, Evropsko prvenstvo u fudbalu pomereno je za godinu dana i održaće se od 11. juna do do 11. jula 2021. godine, odlučeno je na sastanku UEFA.

Prva je tu informaciju objavila Fudbalska asocijacija Norveške, zatim brojne druge federacije, a na kraju i vladajuće telo evropskog fudbala. EURO će biti održati narednog leta, a to bi trebalo da omogući dovoljno vremena da se nacionalne lige i evropska klupska takmičenja završe tokom leta. Novi termin kontinentalnog šampionata je od 11. juna do 11. jula.

Prvobitno je Evropsko prvenstvo trebalo da se održi od 12. juna do 12. jula ove godine na 12 različitih stadiona širom Evrope. Za naredno leto pomereni su i Liga nacija i Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Na sastanku koji je održan u sedištu UEFA navode da su sva takmičenja i utakmice, uključujući i prijateljske, pod njenim okriljem odložena do daljeg. Utakmice baraža koje su bile zakazane za mart pomerene su za naredni termin – jun ove godine, a odluka o nastavku Lige šampiona i Lige Evrope će biti doneta kada to bude moguće, u zavisnosti od situacije i pandemije koronavirusa.